AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

20 Lip 2007, 13:33

ja znalazłam Michała Spławskiego działającego MSERWIS w Nowej Soli. Na podanej stronie są jego namiary. Ciekawe czy to ta sama osoba?
http://lubuskie.teleadreson.pl/nowa-sol ... 57121.html
Na stronie http://www.pasazer.com/linia-lotnicza.php?lp=18 jest wypowiedź jakiegoś Michała spławskiego z 2005 roku, który korzystał z linii lotniczych Lufthansa. jest tam podane IP, z którego była wysyłana informacja.
Czy ktoś wie, co ustaliła już Policja?
Trzeba naciskać na media, aby rozdmuchały te sprawę.
ekologia
Nowicjusz

Miejscowość: Rzepin

20 Lip 2007, 15:14

ekologia napisał(a):ja znalazłam Michała Spławskiego działającego MSERWIS w Nowej Soli. Na podanej stronie są jego namiary. Ciekawe czy to ta sama osoba?
http://lubuskie.teleadreson.pl/nowa-sol ... 57121.html
Na stronie http://www.pasazer.com/linia-lotnicza.php?lp=18 jest wypowiedź jakiegoś Michała spławskiego z 2005 roku, który korzystał z linii lotniczych Lufthansa. jest tam podane IP, z którego była wysyłana informacja.
Czy ktoś wie, co ustaliła już Policja?
Trzeba naciskać na media, aby rozdmuchały te sprawę.

4. 157.25.4.149 0.0% 11 11 13.7 15.7 12.2 19.9 2.4
5. 157.25.4.177 0.0% 11 11 20.2 17.9 11.1 28.8 5.7
6. wroclaw-abr1-as0.net.ipart 0.0% 11 11 20.6 20.1 15.4 28.3 4.9
7. 89.174.230.226 0.0% 11 11 24.3 21.0 18.6 24.3 2.0
8. kmm-bsu.radio.it.pl 0.0% 11 11 20.4 22.3 15.3 37.7 5.9
9. 172.16.158.135 0.0% 11 11 48.2 51.2 47.6 60.0 3.9

tak to ta sama osoba!! chyba ,ze jakis inny Michał Spławski z Wrocławia :wink:

prponuje dokladnie ustalić ip
myśliwy
Nowicjusz

20 Lip 2007, 18:26

Witam!!!

Czy ktoś może ma kontakt z facetem pod numerem telefonu podanym na tym ogłoszeniu? A może ktoś zamówił ten samochód?
Bo o ile się nie mylę, a chyba nie, to też jest oszustwo.
Podaję linka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ADA7
Nowicjusz

20 Lip 2007, 19:17

Chyba nie ma żadnych wątpliwości, że ten który nas oszukał to Michał Spławski. Nawet jezeli posługiwał się fałszywym dowodem to i tak Policja ma już wszystkie jego dane. Teraz dla nas najważniejsze - czy możemy my coś zrobić, aby pomóc w jego zlapaniu????
ekologia
Nowicjusz

20 Lip 2007, 20:49

Witam.
Ja przedwczoraj napisałem o całej aferze do TVN i do Polsatu ale niestety nie mam rzadnej odpowiedzi :?: Czy ktoś może zrobił to samo ...? Czy ktoś ma jakieś wieści w tej kwestii ? Trzeba koniecznie pokazać to w telewizji ogólnopolskiej to szybciej złapią ich za dupę.
kloss
Nowicjusz

21 Lip 2007, 11:50

ADA7 napisał(a):Witam!!!

Czy ktoś może ma kontakt z facetem pod numerem telefonu podanym na tym ogłoszeniu? A może ktoś zamówił ten samochód?
Bo o ile się nie mylę, a chyba nie, to też jest oszustwo.
Podaję linka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co do tej corolli to nie jest to raczej oszustwo, mój kolega ma na sprzedaż identyczną w tej cenie i praktycznie full opcje wiec mysle ze z tą tez wszystko ok, te corolle jako nowe nie są wcale takie drogie a ta juz ma 3 lata.
BIG A
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Picanto LPG (bi-fuel) - małe zwinne i oszczędne auto
    W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na samochody małe o niskich kosztach eksploatacyjnych, Kia przygotowała wersję "dwupaliwową" najmniejszej pod względem wymiarowym linii Picanto. Debiutująca na 65 frankfurckim Salonie ...

21 Lip 2007, 11:52

kloss napisał(a):Witam.
Ja przedwczoraj napisałem o całej aferze do TVN i do Polsatu ale niestety nie mam rzadnej odpowiedzi :?: Czy ktoś może zrobił to samo ...? Czy ktoś ma jakieś wieści w tej kwestii ? Trzeba koniecznie pokazać to w telewizji ogólnopolskiej to szybciej złapią ich za dupę.

ja tez wczoraj a raczej moja narzeczona wysłała maila do TVN i Polstatu, napewno przeczytali bo zarządała potwierdzenia w mailu ale co z tym zrobią??? hmm jakby wiecej osób prrzesłała im maile w tej sprawie to moze by to troche rozdmuchali ale widze ze ludzie pomimo ze zostali oszukani to nie robią nic w tym kierunku - nie wszyscy.
BIG A
Nowicjusz

21 Lip 2007, 11:55

Co do gościa który oferuje domeny internetowe w Wrocławiu to raczej ie ten Spławski o którego nam chodzi, dzwoniłem tam ale głos zupełnie inny pozatym gosc normalnie odbiera i mówi ze ma juz dosc ze wszyscy myslą ze to on jest tym oszustem, do konca uwierzyc nie moge mimo ze to nie ten głos ale policja mogłaby to sprawdzic, kazdy trop jest ważny.
BIG A
Nowicjusz

21 Lip 2007, 13:55

Ja też wysłałam do gazety FAKT i SUPER EXSPRESS oraz do Polsatu. Znajomy przesłał takze do innych mediów. To dzięki niemu ukazał sie program w telewizji lokalnej i wizerunek Spławskiego.
Zapewne Spławskiego nie ma juz w Polscei komu bedzie sie go chciało szukać po swiecie. Mimo, że sprawca znany, to i tak nie zostanie ujety, a my mozemy tylko otrzeć łzy po utraconych pieniadzach, chyba, że ktoś ma jakiś sensowny pomysł. Chetnie sie zaangażuję.
ekologia
Nowicjusz

21 Lip 2007, 16:49

My też napisaliśmy zarówno do Polsatu jak i do TVN-u ale jak narazie bez odzewu. Na te adresy które chyba podała ekologia
mieki
Nowicjusz

21 Lip 2007, 17:50

Podajcie jeszcze raz adresy do TVN i POLSATU
bemek
Nowicjusz

Auto: Nie mam

22 Lip 2007, 07:41

Dla osób czytających to forum, zamieszczam ponownie zdjęcie Spławskiego, jest to charakterystyczny r..j, wiec łatwo go zapamiętać !

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

JA
Nowicjusz

22 Lip 2007, 09:43

Podaję adresy internetowe mediów do ktorych wyslałam informację:
- gazety: FAKT: [email widoczny po zalogowaniu] pl
SUPER EXSPRESS: [email widoczny po zalogowaniu]
-telewizaj: POLSAT: [email widoczny po zalogowaniu]
telewizja regionalna Wrocław: [email widoczny po zalogowaniu]
TVN: [email widoczny po zalogowaniu]
TVN 24: [email widoczny po zalogowaniu]
-radio: Informacyjna Agencja Radiowa: [email widoczny po zalogowaniu]
Informacje takze przyjmuje redaktor z gazety FAKT pani Katarzyna Tokarska - [email widoczny po zalogowaniu] lub telefon 668 378 068 lub (071) 344 50 38
Ja namiary znalazlam w internecie, może ktoś ma inne to niech sie podzieli z innymi. Trzeba pisać i nagłaśniać sprawę. Nie możemy być bierni.
Może ktoś ma inny pomysł?????
ekologia
Nowicjusz

22 Lip 2007, 14:46

Znam trochę realia i możliwości Policji i uważam moi drodzy pokrzywdzeni przez Spławskiego i innych, że nie ma co wypisywać swoich żali do Tvn-u , Polsatu itp. Może lepiej wpłynąć aby ta sprawa , przecież o zasięgu ogólnopolskim została przejęta przez Komendę Wojewódzką Policji we Wrocławiu lub może Komendę Główną Policji. Przecież do takich przestępstw KGP została powołana. Nie chcę mi się wierzyć aby tak mały komisariat jak KP Wrocław Grabiszynek zdołał udźwignąć , pomimo najszczerszych chęci i profesjonalizmu tych ludzi , sprawy o takim ciężarze. Ci z was którzy już złożyli zawiadomienie o przestępstwie w KP Wrocław Grabiszynek przecież widzieli w jakich warunkach pracują tam Policjanci.
I czy uważacie nadal że Policjant który ma na biegu 50 spraw i prywatny komputer bez dostępu do Internetu poprowadzi tą skomplikowaną sprawę w taki sposób aby jej nie popsuć na jakimś etapie. Na cuda nie ma co liczyć i taką sprawę powinna prowadzić nadrzędna jednostka Policji która jest lepiej wyposażona i która posiada na swoim stanie fachowców od tego typu oszustw.
Jeżeli to sie nie stanie to życzę "powodzenia" prowadzącemu sprawę z KP Grabiszynek i wykupienia dobrej recepty z lekami na uspokojenie, a nam/wam wszytkim pokrzywdzonym anielskiej cierpliwości. !!!

jeden z oszukanych/wydymanych z Wrocka
tomek1911
Nowicjusz

22 Lip 2007, 16:02

Kto decyduje o przekazaniu sprawy z Komisariatu Policji do instancji wyższego szczebla. czy my jako pokrzywdzeniu mozemy w jakiś sposób wpłynąć na to?
A jeżeli chodzi o media, do chyba dzięki programowi w telewizji lokalnej pokazano wizerunek Spławskiego i zgłosiły się osoby, które go znały, a to już duży postęp w sprawie.
ekologia
Nowicjusz