AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

22 Lip 2007, 22:41

Patrzac na zdjecie przedstawione na forum,moglbym na 75% potwierdzic,ze to z Nim podpisywalem umowe. Chociaz mial wowczas dluzsze wlosy. Pamietam,ze byl niewysoki. Mysle,ze nasze interwencje w mediach o zasiegu ogolnopolskim wplyna na przekazanie sprawy do Wyzszej instancji policyjnej.
bemek
Nowicjusz

Auto: Nie mam

22 Lip 2007, 22:47

BIG A napisał(a):
ADA7 napisał(a):Witam!!!

Czy ktoś może ma kontakt z facetem pod numerem telefonu podanym na tym ogłoszeniu? A może ktoś zamówił ten samochód?
Bo o ile się nie mylę, a chyba nie, to też jest oszustwo.
Podaję linka:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co do tej corolli to nie jest to raczej oszustwo, mój kolega ma na sprzedaż identyczną w tej cenie i praktycznie full opcje wiec mysle ze z tą tez wszystko ok, te corolle jako nowe nie są wcale takie drogie a ta juz ma 3 lata.

Dziękuję za pociesznie ale ja tak jak wy nie mam ani kasy ani samochodu. Założę może osobny temat, może nie jestem sama.
Pozdrawiam
ADA7
Nowicjusz

23 Lip 2007, 09:52

Witam serdecznie wszytskich.

Dawno nie zaglaałem na to forum ( taka praca ) . Widzę ze przybyło kilkanaście nowych stron. Osobiście jeszcze nic nie zgłosiłem na policję, ponieważ chciałem się Was poradzić jak to zrobic aby sprawa nie stałą w miejscu. Prosił bym o jakies szczegółowe informacje gdzie iść ?, jakie wnioski wypełnić. Napewno nie podaruje im ! Czytałem rownież ze rozgłąszacie sprawę w mediach - rownież się do tego przyłącze i dziś wyslę do nich meile...

Z góry dziękuje za pomoc,

Pozdrawiam,
matt
Nowicjusz

23 Lip 2007, 11:18

Nie masz co się zastanawiać nad zgłoszeniem sprawy do organów ścigania. Ja powiadomiłam Policję (mozna to zrobić w miejscu zamieszkania) oraz wysłałam zawiadomienie do Prokuratury ( Prokuratura Wrocław - Fabryczna, 50-046 Wrocław ul. Sądowa 2). Jeżeli ktoś jest zainteresowany moim wnioskiem do Prokuratury to mogę przesłać na e-maila. Nie jestem prawnikiem i nie wiem czy prawidłowo to zrobiłam, po prostu wszystko opisałam.
ekologia
Nowicjusz

Miejscowość: Rzepin

23 Lip 2007, 14:25

Obawiam się że nasze informacje wysyłane do mediów dotyczące tego oszustwa będą nadal lekceważone. Przecież w Naszej IV PRL tego typu sprawy to normalka. Niestety są dużo bardziej medialne wydarzenia. Do tej pory o zdarzeniu poinformował program III Wrocławskiej Telewizji Regionalnej. To już postęp ale przydałoby się aby tego cwaniaka zobaczył cały kraj. Nadal uważam że trzeba wpłynąć na to aby sprawa została przejęta do prowadzenia przez wyższą instancję , tj. może Komendę Wojewódzką we Wrocławiu. Oni będą mogli zrobić więcej i szybciej aby tego człowieka zatrzymać. /Jeżeli jeszcze , w co bardzo wątpię , jest w Kraju/. Bez takich decyzji uważam że ta sprawa na komisariacie straci cały swój impet. Nie wiem do kogo się zwrócić aby naszą sprawę pchnąć wyżej. Może po prostu trzeba zadzwonić do Komendanta Wojewódzkiego. ??? Może w przeciwieństwie do mediów on nas nie zlekceważy.
A tak swoją drogą czy może ma ktoś zdjęcie pana BIELECKIEGO. Wiem że przynajmniej na początku działania firmy Auto-M część z was/nas miała z tym typkiem do czynienia. Trzeba pomóc Policji w ich czynnościach bo w ten sposób pomagamy również sobie. Zdjęcia Spławskiego już mają.
tomek1911
Nowicjusz

23 Lip 2007, 17:38

Pani z komisariatu twierdzi, że jak na razie mają kilkanaście poszkodowanych osób, a sam Spławski się ukrywa.
_roberto_

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korytarz życia i jazda na suwak już obowiązuje!
    Przypominamy wszystkim kierowcom, że od 6 grudnia 2019 weszły w życie nowe przepisy dotyczące jazdy na suwak oraz tworzenia korytarza życia. Reguluje to ustawa z dnia 16 października 2019 roku o zmianie ustawy Prawo ...

23 Lip 2007, 18:42

Mnie Pani z komisariatu poinformowala,ze jest juz ponad 50 zgloszen. Chcialbym aby ktos potwierdzil,ze nr. 071 3404778 to prawidlowy nr na Komisariat,a takze nr sprawy D-II-5500-1326/07/TK. Czy Ktos osobiscie rozmawial z Kims prowadzacym ta sprawe. Chyba jest kilka osob poszkodowanych z Wroclawia.
bemek
Nowicjusz

23 Lip 2007, 19:13

To prawda, jak dzwoniłam w zeszłym tygodniu to mieli już około 50 poszkodowanych, a nasze zgłoszenie jeszcze nie dotarło, także jest na pewno więcej osób takich jak my. Sprawę prowadzi Pan Kołodziejczyk numer do niego 071 340 47 76
Sabi
Nowicjusz

24 Lip 2007, 10:32

Witam!
Nazywam się Marcin Brodowski i jestem reporterem, który przygotował materiał o Państwa sprawie w TVP3 we Wroclawiu (material nie tylko miał emisje w paśmie regionalnym ae także ogólnopolskim-Kurier). Zainteresowałem się tą sprawą dzięki jednemu z użytkowników tego forum, który napisał także do naszej redakcji. Proszę nie dziwić sie innym dziennikarzom, którzy nie spieszą się z napisniem o tej aferze. Najważniejsza przyczyną tego jest fakt, że Państwo występujecie tu anonmowo. Tylko kilka osób zostawiło tu numery telefonów i tylko część z nich anonimowo zgodziło się na nagranie rozmowy telefonicznej. Proszę postawić się w roli dzienniakrza, który ma zrobić materiał bez glównych bohaterów całej sprawy. Rozumiem, że dla wielu z Państwa nie jest powodem do dumy to, że daliście się oszukać. Jest to zrozumiałe. Proszę pamiętać jednak, że dienniakrz może bez problemu ukryć Państwa tożsamość.
Wkrótce chce wrócić do sprawy i przygotować kolejny materiał o postępach w śledztwie. Bez Państwa pomocy on jednak nie powstanie.
Proszę o kontakt i podawanie namiarów na siebie na adres: [email widoczny po zalogowaniu] Szczególnie cenne dla mnie są osoby z Wrocławia i Dolnego Śląska tak bym mógł do nich wybrać się z kamerą. Na zachęte moge jedynie napisać a wiem to z dziesięcioletnie praktyki, że policja chyba jednak trochę bardziej przyklada się do pracy gdy na ręce patrzy jej telewizyjna kamera.
Marcin Brodowski
[email widoczny po zalogowaniu]
mbrodowski
Nowicjusz

24 Lip 2007, 17:52

Witam, ponieważ nie jestem z Wrocławia nie wiem co się tam dzieje. Czy ma ktoś wieści z Policji lub z prokuratury?????????
lukasb4
Nowicjusz

24 Lip 2007, 19:14

Mam prośbę, czy mobłgy mi ktos przesłac wzor wniosku jaki mam zgosić na prokuraturze, jestem młodym człowiekiem, który również został oszukany i totalnie się na tym nie znam. Z góry dziękuję za Waszą pomoc.

Pozdrawiam,
matt
Nowicjusz

25 Lip 2007, 10:17

cześć !!
Nie masz po co iść do Prokuratury z żadnym wnioskiem to tylko opóźni twoje zawiadomienie. Od razu idź do Komisariatu Policji pod który terenowo podlegasz i złóż tam zawiadomienie. Nie mogą Cię odesłać z kwitkiem. Oni potem prześlą twoje zawiadomienie do jednostki prowadzącej postępowanie przygotowawcze we Wrocławiu. I tam będzie dalej prowadzona sprawa. Im szybciej tym lepiej może uda się tego złodzieja złapać.
tomek1911
Nowicjusz

25 Lip 2007, 11:09

Dzwoniłam do Polsatu i powiedzieli, że już dostali kilka e-maili, ale sprawą zajmą się dopiero w połowie sierpnia ponieważ jest czas urlopowy. Kontaktowałam sie także z Prokuraturą Wrocław - Fabryczna. Jest wyznaczony prokurator, który zajmuje się sprawą, ale nie udało mi się jak na raz z nim skontaktować ( numer wewnętrzny 124). Jeżeli chcemy, aby sprawę prowadziła wyższa jednostka niż Komisariat na Grabiszyńskiej, to możemy naciskać na Prokuraturę, która o tym decyduje. Funkcjonariusz z Komendy Wojewódzkiej powiedział, że poszkodowani moga wnioskować o takie coś w Prokuraturze.
Jeżeli ktoś ma jakieś informacje, to niech sie nimi podzieli.
ekologia
Nowicjusz

Miejscowość: Rzepin

25 Lip 2007, 14:05

niestety,nie mam zbyt pocieszajacych informacji. Osoba,ktora ma prowadzic nasza sprawe jest obecnie na urlopie do 18.08!!! Zupelnie tego nie rozumiem, Podobno caly Komisariat jest zaangazowany w to,ale jesli nie ma odpowiedzialnego,to watpe,aby cos sie dzialo. Po drugie,wiadomo,ze policja ewent.zlapie gnoja,osadzi w areszcie,a my musimy wytaczac procesy cywilne,ktore ciagna sie latami i kosztuja. Pomysl "ponny"/ladny pseudo/ jest do rozwazenia. Jedyna szansa dla nas zlapac oszustow przed Policja i wydusic z Nich nasza kase.
bemek
Nowicjusz

26 Lip 2007, 07:15

Witam ponownie :)
Miło, że temat aktualizuję się.

DO SPŁAWSKIEGO!!!!
Możesz się czuć kolo, już posrany po sam czubek swego r..a! chyba, że już ktoś zdążył ci go przefalsować. twój "dziubek" pofrunął tam, gdzie nawet się nie spodziewasz i wywoływał kupę śmiechu -tak na marginesie kolo.
..." czy warto było..." Dopowiesz sobie sam
:twisted:

Wrzucajcie wszystko co macie. Internet- to na prawdę dobra broń i dociera wszędzie :o) a wieści się rozchodzą :twisted:
..Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy :O)
lordJim
Początkujący