AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

22 Sie 2007, 19:17

INFO ze strony Internetowej Wrocławskiej POlicji !!!!
Policjanci zatrzymali 22-letniego mężczyznę podejrzanego o oszustwa przy sprowadzaniu samochodów z zagranicy. Mógł on oszukać nawet sto osób z terenu całego kraju.

Policjanci z Komisariatu na wrocławskim Grabiszynku prowadzą postępowanie przygotowawcze w sprawie oszustw przy sprowadzaniu samochodów z zagranicy. Jak ustalili policjanci, mężczyzna który zamieszczał ogłoszenia z ofertami sprowadzenia samochodów po atrakcyjnych cenach, pobierał każdorazowo zaliczki - kilka tysięcy złotych od osób zainteresowanych kupnem takiego samochodu. Policjanci szacują, że mógł on oszukać w ten sposób nawet sto osób z terenu całego kraju. Do tej pory policjanci ustalili blisko 40 pokrzywdzonych.

Pozostałe osoby pokrzywdzone przez firmę „Auto M” z Wrocławia, proszone są o kontakt z Sekcją Dochodzeniowo-Śledczą Komisariatu Policji Wrocław Grabiszynek, Wrocław ul. Grabiszyńska 255, tel. 071/340-47-78 lub Oficerem Dyżurnym tel. 071/340-41-16.

asp. sztab. Wojciech Wybraniec
tomek1911
Nowicjusz

22 Sie 2007, 19:31

Pozdrawiam Wszystkich wydymanych przez Spławskiego & spółkę. Cieszę się razem z wami drodzy forumowicze że ten człowiek został zatrzymany. Lecz z moich informacji które mam z KP Wrocław Grabiszynek to dopiero początek sprawy. Prawdopodobnie ten Spławski to przykrywka dla prawdziwych oszustów którzy nas przerobili, I dopiero teraz zaczyna się tak naprawdę sprawa. Policja i Prokuratura podobno ostro pracują nad rozpracowaniem tych ludzi. W każdym razie jak na dzień dzisiejszy o kasie możemy zapomnieć. Słyszałem że dopiero po zakończeniu postępowania i rozprawie w Sądzie będzie można Spławskiemu i może innym zakładać pozwy z powództwa cywilnego o zwrot naszej kasy. Jak by ta to wszystko nie patrzeć jest 1:0 dla Policji i oby tak dalej.
Pozdrawiam - przerobiony z Wrocka.
tomek1911
Nowicjusz

22 Sie 2007, 21:17

NO TO MAMY DZIADA.NIE PISZCIE ,ZE TO ZASŁUGA POLICJI SKORO SAM ZGLOSIL SIE NA POLICJE.ALE ZA TO DOBRZE ,ZE CHOCIAZ MIAL GDZIE:)TERAZ POZOSTAJE CZEKAC NA WYNIKI SLEDZTWA A TO MOZE POTRWAC KILKA MIESIECY...:(
NIEMNIEJ TEGO JEDNAK WIERZE W ODZYSKANIE KASY(MAM NADZIEJE ZE TAK JAK W SPROWADZENIE SAMOCHODU).PYTANIE TYLKO CZY KTOS ZA TYM JESZCZE STAL I CZY BYL TO TYLKO
BIELECKI......
POZDRO DLA OSZUKANYCH :D
gocha
Nowicjusz

23 Sie 2007, 07:39

Moim zdaniem za wszystkim stał na peno "Bielecki" czy jak mu tam....
Spławski to tylko pionek.
A co do zatrzymania, to rozmawiałem z gościem z telewizji Wrocław i powiedział, że Spławski sam się zgłosił.
lukasb4
Nowicjusz

23 Sie 2007, 10:19

Wiecie co, śmiać mi się chcę......

Już wam mówię jak ta cała "emocjonująca" sprawa się zakończy...

Gościu nikogo nie wsypie i po kilku miesiącach pobytu w areszcie śledczym dostanie zawiasy. Poszkodowani mogą sobie brykać po sądach cywilnych (jeszcze więcej stracą) celem odzyskania swojej kasy. Mimo pozytywnego orzeczenia sądu cywilnego i tak złotówki na oczy nie zobaczą.
spider
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Sie 2007, 21:20

Spider mylisz sie, moze i za ta sprawe dostanie zawiasy ale za kazda sprawe z powództwa cywilnego sąd musi ożec wine i kare , wiec za każdą sprawe cywilna a moze byc ich duzo musi dostac wyrok, i tak mu sie naskłada wiec z lekka chłpaczek posiedzi sobie, mam nadzieje ze nie raz mydło mu za kratkami upadnie, no chyba ze nie chce odsiadywac za kgos kto zarobił znacznie wiecej niz on i wsypie kogos, moze tego Bieleckiego??? wtedy zmniejszą mu wyrok napewno ale to co, moze złapią następnego [...].
BIG A
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nagroda Auto Świat Moto Awards 2019 - Audi e-tron
    W drugiej edycji plebiscytu Moto Awards, zorganizowanego przez redakcję tygodnika "Auto Świat", Audi e-tron – w pełni elektryczny SUV spod znaku czterech pierścieni – zajął pierwsze miejsce w kategorii "Wyznaczają ...

23 Sie 2007, 22:47

Cieszę się, żę sprawa poszła BARDZO do przodu. Od początku obserwowałem całą tą sprawę a jeszcze wcześniej miałem na oku białego golfa IV tego s*******a
Pozdrawiam poszkodowanych, życzę odzyskania ka$y
Opel Astra III sedan...^^Gliwice RLZ**
Schwabschreiber
Początkujący

Miejscowość: ^^Ożarów Mazowiecki City^^ Passat 2,0FSi Vectra 1,9cdti Clio 1,2

24 Sie 2007, 07:42

BIG A napisał(a):Spider mylisz sie, moze i za ta sprawe dostanie zawiasy ale za kazda sprawe z powództwa cywilnego sąd musi ożec wine i kare , wiec za każdą sprawe cywilna a moze byc ich duzo musi dostac wyrok, i tak mu sie naskłada wiec z lekka chłpaczek posiedzi sobie, mam nadzieje ze nie raz mydło mu za kratkami upadnie, no chyba ze nie chce odsiadywac za kgos kto zarobił znacznie wiecej niz on i wsypie kogos, moze tego Bieleckiego??? wtedy zmniejszą mu wyrok napewno ale to co, moze złapią następnego [...].

Za wyroki ze spraw cywilnych nie idzie się do więzienia, co najwyżej można mieć komornika. Wszystko zależy od tego, czy w sprawie karnej delikwent dostanie nakaz spłaty wobec wierzycieli, czyli tym samym od jego prawnika-ów. Jeśli kogoś kryje, to na pewno będzie miał dobrych prawników i nie wiele mu zrobią :twisted:
spider
Nowicjusz
Awatar użytkownika

24 Sie 2007, 19:22

8) Witam!!!
I co z tego że go mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Myślicie że ,co ?
Posiedzi!!!!!!!!!!!
A ja w to za bardzo nie wierzę .
Prasa bardzo lubi pisać , a my lubimy czytać.....

NIE WIERZE W SPRAWIEDLIWOść W TYM KRAJU 8)
Daniła
Nowicjusz

Miejscowość: woj: lubuskie

27 Sie 2007, 15:04

Się Daniła wysiliłeś. Chyba pomyliłeś fora. Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po prostu tu nie pisz. Poniał?!
..Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy :O)
lordJim
Początkujący

29 Sie 2007, 19:09

lordJim napisał(a):Się Daniła wysiliłeś. Chyba pomyliłeś fora. Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to po prostu tu nie pisz. Poniał?!

Witam!!
To jest moje zdanie na ten temat.PONIAŁ?!
Spotkałem się w życiu już ,z nie jednym przypadkiem!
Uwierz mi!

Pozdrawiam
Daniła
Nowicjusz

Miejscowość: woj: lubuskie

30 Sie 2007, 10:20

Czyli co...? zgadzasz się, żeby tak pozostało?! Kto ma to zmienić? Ptaki..?!
Mają przyzwolenie społeczne to jest jak jest. "Jedni" nas walą po rogach a "drudzy -ci dobrzy z obowiązku" - w rogi.
Nie zawsze jednak Daniła, nie zawsze...
Wiem, że to chory kraj ale nie znaczy, że mam się zgadzać na postępującą infekcję. Tu już nie chodzi o to, że straciłem kilka kilo zdybli. Dałem się nabrać. Trudno! Ale to ja jestem poszkodowany i jest przynajmniej jeden osadzony w areszcie, który mnie okradł. I co? Mam teraz patrzeć w lustro i mówić sobie, że wszystko gra a ja już więcej nie dam się zrobić w bambuko...?!
Otóż nie Daniła. Odpuścisz raz, dostawał po d... będziesz cały czas. Wiesz o czym myślę.. :O)

Pozdr.
lordJim
Początkujący

30 Sie 2007, 11:25

lordJim napisał(a):Odpuścisz raz, dostawał po d... będziesz cały czas. Wiesz o czym myślę.. :O)

To, co zamierzasz zrobić?
Naprawdę jestem ciekawa....

Pozdrawiam
spider
Nowicjusz
Awatar użytkownika

31 Sie 2007, 18:31

Ano takie "coś" z czego będę miał satysfakcję :lol:
..Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy :O)
lordJim
Początkujący

10 Wrz 2007, 12:53

Witajcie wszyscy.
Mam ciekawą informację związaną z całą aferą.
Jutro(2007.09.11) będzie u mnie w domu telewizja TVN TURBO i będą nagrywać materiał do programu dotyczącego oszustwa samochodowego popełnionego przez całego zas....go Michała Spławskiego czy tam Bieleckiego.
O emisji w telewizji wszystkich poinformuję.
Pozdrawiam
kloss
Nowicjusz