AUTO M Michał Spławski - weryfikazcja

19 Cze 2007, 19:10

Firma Auto M
Wrocław ul Grabiszyńska 281/111f
pan Michał Spławski - 514260343; 501241495
oraz Janusz Bielecki - 601338634

czy ktoś ma jakies informacje dotyczące tej firmy?

w związku z pretensjami właściciela firmy, podkreślam iż niniejszy post ma jedynie charakter informacyjny.
Ostatnio edytowany przez AsReal 25 Cze 2007, 14:09, edytowano w sumie 5 razy
AsReal
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

22 Cze 2007, 09:56

Również jestem ciekawy czy to uczciwi ludzie.
nicola
Nowicjusz

22 Cze 2007, 14:37

Ja tez chce od nich kupic auto i wstepnie zarezerwowalem passata 2006 rocznik granatowy metalic, ciekaw jestem czy u Panstwa chodzi o to samo auto ?
Mario35
Nowicjusz

22 Cze 2007, 15:16

witam tez wstepnie zarezerwowalem auto passata 2006. inne osoby ktore takze zarezerwowaly ten samochod prosze o kontakt moj numer 501381144
dominn
Nowicjusz

22 Cze 2007, 15:23

A ktorego passata zarezerwowalas? Na auto moto byly dwa- srebrny i granatowy.
Mario35
Nowicjusz

22 Cze 2007, 15:48

Ja zarezerwowałem wyszstkie passaty jakie mieli
w cenie po ok 50tys. Byłem słonny kupic nawet 4

Wiec poprosiłem o dane rejestracyjne firmy w celu jej weryfikacji
(takowa weryfikacja kosztuje ok 350zł - i tak nie daje pewności)
odpowiedni dla mnie system płatności Escrow
(to system zabezpieczenia transakcji online. Polega on na tym, że Kupujący wpłaca pieniądze za wylicytowany przedmiot (samochód) na specjalne, bezpieczne konto bankowe firmy świadczącej usługę Escrow. Następnie Sprzedający wysyła towar (samochód) do Kupującego. Dopiero gdy Kupujący potwierdzi otrzymanie towaru, zapłata jest przelewana z konta Escrow na konto Sprzedającego. Dzięki Escrow obie strony, Kupujący i Sprzedający, mają pewność, że transakcja zakończy się pomyślnie.)

Taki system daje pewność obu stroną a ja byłbym skłonny wpłacić 200tyś niczym nie ryzykujac :)
niestety widocznie pan Spławski nie jest juz zainteresowany :) Nigdy wiecej nie odezwał sie. Jesli ktoś chce go zweryfigować na sobie to prosze bardzo :)
Dzieki stosunkowo niskiej cenie ma duży pseudo popyt na samochody wiec moze w krótkim czasie oszukać bardzo dużo ludzi i zwinąć interes. Bardzo łatwo jest zarejestrować firme fikcyjną, założyć konto bankowe i rolować ludzi.
Nie wiem, ale to dla mnie śmieszne bo jak można sie bogacić na cudzej krzywdzie.

As Real As It Geats
http://www.ufc.pl
Ostatnio edytowany przez AsReal 25 Cze 2007, 16:36, edytowano w sumie 2 razy
AsReal
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wynajem Porsche - spełnij swoje marzenia
    Branża motoryzacyjna zmienia się bardzo dynamicznie, jednak są takie nazwy, które od lat niezmiennie wywołują szybsze bicie serca wśród jej miłośników. Jedną z nich jest Porsche. Założona w 1931 roku ...

22 Cze 2007, 17:11

Zarezerwowalem srebrnego passata, podpisalem juz nawet wstepna umowe i wyslalem zaliczke... Ale nie wiem teraz czy to byl dobry ruch. Znalazlem to auto na niemieckich stronach:

[link do mobile.de wygasł]

[link do AutoScout24 wygasł]

Czy ktos jeszcze podpisywal z nimi umowe??
Prosze o kontakt 608 772 114

Lecz dziwi mnie to, ze caly czas istnieje kontakt z Bieleckim. Zapewnia, ze ogloszenie zniknie dzisiaj z mobile.de, bo jedzie kupic ten samochod. Cena w komisie wynosi 25900euro czyli nijak ma sie to do ceny z allegro 46000zl.

Co teraz robic????
mroczek
Nowicjusz

22 Cze 2007, 17:42

Sprawdziłem, firma działa od 28. maja tego roku. Czyli chyba wszystko jasne.
Roman Golcz
Nowicjusz

22 Cze 2007, 20:49

Ja zarezerwowałem i wpłaciłem zaliczkę za Passata, ale granatowego.
Jeżeli komuś również obiecano to auto proszę o pilny kontakt: 0-503-907-534
nicola
Nowicjusz

22 Cze 2007, 23:10

To dobzre dla mnie, ze sie wstrzymalem z wplata zaliczki do chwili sprawdzenia firmy. Nie sazde by komus udalo sie odzyskac wplacone zaliczki skoro i mi przyslano kopie umowy na granatowego passata a ktos juz za niego zaplacil. Moze jeszcze da sie cofnac przelewy, prosze sprawdzic w bankach.
Mario35
Nowicjusz

23 Cze 2007, 01:05

wiec panowie!
moja rada jest prosta!
zakładajac ze to oszustwo ( bo jeszcze tego nie wiemy na 100%) - mimo ze ja juz swoje zdanie znam.
Proponuje kontakt z Policja nim bedzie z późno, jesli kontakt z panem Bieleckim nadal jest, można go zatrzymać. Mysle ze niedługo ślad po nich zaginie.
Co do srebrego passata to ja juz go dawno zarezerwowałem :)
pieniedzy nie wpłaciłem.
Jesli ktoś bedzie potrzebował pomocy to mozemy odszukać owych panów, bez wzgledu na to jak sie nazywają :)
AsReal
Początkujący

23 Cze 2007, 09:52

ja byłem u niego osobiscie we wrocławiu, podpisałem umowe, sprawdziłem dowód osobisty, itp. wpłaciłem zaliczke za AUDI A3 1.9TDI 2002r 130ps - i teraz nie wiem czy było to dobre posunięcie. czy ktoś zarezerwował to autko jeszcze?? Spławski wydawał sie byc wierzytelny. [email widoczny po zalogowaniu]
SzFeT
Nowicjusz

23 Cze 2007, 10:02

w przypadku jeśli komuś uda się otrzymać Autko, zalecał sprawdzenie jego legalności

"Wiarygodność informacji jakie posiadasz o wybranym przez siebie aucie możesz zweryfikować w Europejskim Rejestrze Pojazdów, który działa od 1992 roku.

http://www.erp.pl
Tel/Fax: 061-8685017
ul. Grunwaldzka 236
60-166 Poznań

ERP sprawdza legalność i pochodzenie pojazdów z terenu Europy Zachodniej, Środkowej i Ameryki Północnej. Zapytania do tej firmy kierują osoby prywatne, autokomisy, leasingi a także sektor państwowy: urzędy celne i policja.

W ciągu miesiąca "wpada" kilka aut kradzionych, najczęściej na fałszywych dokumentach rejestracyjnych z państw Unii. Auta te nie zawsze figurują jako kradzione, ale mają "lewe" dokumenty i po zatrzymaniu przez policję i wykonaniu badań mechanoskopijnych uzyskuje się oryginalny nr VIN, który figuruje jako utracony. ERP identyfikuje również kilka aut w miesiącu z fałszywym rocznikiem i pojazdy z USA ze zmienianym przebiegiem.

Istotą sprawdzenia pojazdu jest nie tylko potwierdzenie czy pojazd pochodzi z kradzieży, przywłaszczenia lub nabycia w drodze oszustwa, ale weryfikacja jego danych rejestracyjnych w państwie, z którego sprowadzono auto do Polski."
AsReal
Początkujący

23 Cze 2007, 10:07

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
AsReal
Początkujący

23 Cze 2007, 12:14

Witam,
Zarezerwowalem srebrnego passata i wplacilem nan zaliczke. Mysle, ze w obecnej sytuacji warto isc na policje i zglosic podejrzenie przestepstwa, tak jak ktos wczesniej sugerowal. Czy ktos bylby tym zainteresowany?? Moze uda sie ich jeszcze zatrzymac, prosze o kontakt - Mroczek 602425786 608772114
mroczek
Nowicjusz