[Lubelskie] Auto max. 20-23 tys

20 Mar 2019, 21:15

Witam,

Szukam auta z przeznaczeniem na dojazdy do pracy max do 50km oraz weekendowe wypady. Budżet jaki chcę przeznaczyć to maks 23 tys. Jak każdy chciałbym aby było bezawaryjne i niedrogie w serwisowaniu oraz odznaczało się w miarę niskim spalaniem.

Zastanawiałem się nad:
  1. Audi A3 II Sportback 1.6 MPI lub 1.9 TDI
  2. Audi A4 B6 kombii 1.8T lub 1.9TDI
  3. Saab 9-3 II lift 1.9TID
  4. Honda Accord VII 2.0 benzyna

Jakie auta polecacie w takim budżecie?
greg13
Nowicjusz

21 Mar 2019, 09:51

Te auta bardzo się od siebie różnią zwłaszcza pod względem jednostek. Ciężko porównać niezawodne proste mpi do jazdy 1.8T :)
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

21 Mar 2019, 19:21

Dzięki motozakup.
Zdaje sobie sprawę, że ciężko porównać ze sobą te auta ze względu na silniki. Ciężko mi się zdecydować na jedno z wymienionych ale biorę pod uwagę również inne kwestie. Saab 9-3 jest fajnym autem, ale nie wiem czy wbrew pozorom nie jest ono drogie w utrzymaniu (nie wiem jak to jest w przypadku 1.9TID, ale benzynowe silniki trzeba chyba wymontować aby wymienić rozrząd a to chyba dość kosztowna zabawa). Dodatkowo 1.9TID to klapy wirowe, koło dwumasowe, egr i dpf. Co więcej irytujące trzaski wewnątrz oraz radio podpięte światłowodem. Z drugiej strony Audi - ciężko o zadbany egzemplarz, który nie byłby poskładany z kilku lub wyeksploatowany do granic możliwości. W przypadku Hondy obawiam się o korozję.
greg13
Nowicjusz

22 Mar 2019, 09:15

Wszystko co napisałeś jest prawdą i podpisuje się pod tym.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

24 Mar 2019, 20:50

Udało mi się znaleźć takie egzemplarze i zastanawiam się które z nich warto byłoby obejrzeć z bliska:

1. [link do oferty na Olx wygasł]
  2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
  3. [link do oferty na Olx wygasł]
  4. [link do oferty na Olx wygasł]
  5. [link do oferty na Olx wygasł]
  6. [link do oferty na Olx wygasł] (diesel w przypadku hondy to dobry pomysł?)

W oko wpadła mi jeszcze taka skoda, ale naczytałem się sporo o problemach 2.0TDI:
[link do oferty na Olx wygasł]
greg13
Nowicjusz

25 Mar 2019, 16:49

Podbijam
greg13
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niezidentyfikowany przycisk w samochodach marki Toyota
    Do czego służy przycisk (o ile to przycisk) widoczny na załączonym zdjęciu w samochodach marki Toyota. Nie ma raczej znaczenia czy jest to hybryda czy też zwykła benzyna. Jedne po prostu go mają a inne nie. Przejrzałem instrukcję ...
    Widzisz wypadek? Nie bądź gapiem!
    Kiedy na trasie, którą przejeżdżamy, wydarzy się wypadek, wielu kierowców zwalnia, by przyjrzeć się miejscu zdarzenia, a nawet je sfotografować czy sfilmować. Może to utrudnić pracę osobom udzielającym pomocy, ...

26 Mar 2019, 18:41

Mógłby zerknąć ktoś na te ogłoszenia?
greg13
Nowicjusz