Auto miejskie do 35-40 tys.

27 Sty 2019, 14:57

Witam.
Tak jak w temacie zaczynam poszukiwania nie za dużego autka głównie do miasta. W grę wchodzą tylko silniki benzynowe.
Przeglądając oferty myślałem nad takimi modelami:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ogólnie zależy mi żeby auto nie paliło jak smok oraz nie psuło się co kilka kilometrów. Będę wdzięczny również za inne propozycje.
chester88
Nowicjusz

Miejscowość: Włocławek

27 Sty 2019, 16:16

chester88 napisał(a):Ogólnie zależy mi żeby auto nie paliło jak smok oraz nie psuło się co kilka kilometrów.

Zwykle auta segmentu b to mega proste konstrukcje oparte na sprawdzonych rozwiązaniach więc za bardzo nie ma się co psuć. W sumie nawet dużego znaczenia nie ma jaką markę/model wybierzesz.

Biorąc pod uwagę budżet i auta w jakie celujesz skup się raczej na poszukiwaniach używanych aut z sieci dealerskiej a nie świeżo sprowadzonych jak ta fiesta.

Z drugiej strony dorzucając do 45k kupisz spokojnie nową fabię 2018 z podstawowym 1.0.

Osobiście skłaniałbym się ku ogarnięciu czegoś takiego.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Sty 2019, 17:19

Invi napisał(a):Biorąc pod uwagę budżet i auta w jakie celujesz skup się raczej na poszukiwaniach używanych aut z sieci dealerskiej a nie świeżo sprowadzonych jak ta fiesta.

Hmmm, jest jakiś sposób na w miarę łatwe odszukanie tego typu dealerów w danej okolicy i sprawdzenie ich oferty?
Próbowałem szukać w google ale zamiast takich punktów wyskakują sami handlarze z "gwarancjami".
Kalder
Nowicjusz

27 Sty 2019, 19:55

Na otomoto możesz w filtrach zaznaczyć "autoryzowany dealer".

A tak ogólnie to wchodzi na stronę konkretnej marki, szukasz zakładki "auta używane" i szukasz co Ci trzeba - nie każda oferta sprzedaży jest na otomoto.
np. https://www.volvocars.com/pl/modele/volvo-selekt
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

27 Sty 2019, 22:35

Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

29 Sty 2019, 10:36

Wpadła mi w oko taka Kijanka. Jak myślicie, dobry wybór ? Nie jestem wymagający więc taka wersja w zupełności by mi wystarczyła
chester88
Nowicjusz

Miejscowość: Włocławek
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...