Auto miejskie w przedziale 9-10 tysięcy.

25 Lut 2020, 16:01

Ogólnie egzemplarz ładny. Instalacja wydaje się świeża skoro butla do 2028 a homologacja jest na 10 lat więc albo zakładany w 2018 albo wcześniej i ktoś już butle wymieniał więc do weryfikacji.

Z tym spalaniem 7l lpg to go troche poniosła fantazja ale mysle 8-9 realne. Prosty silnik 8 zaworowy.

W tej cenie myślę lepszego auta nie znajdziesz.

Zależy co padło w tej klimie. Ja raz kupiłem yarisa, który miał według właściciela niesprawną klime a wystarczyło ją nabic i działała :)

We fiacie na pewno Cie to kosztowo nie zje. uzywany kompresor klimy na allegro 150zł, chłodnica też koło 200 więc nawet jak by tam wszystko padło co się da to nie przekroczysz 1000zł :)
Ostatnio edytowany przez e0hater, 25 Lut 2020, 16:04, edytowano w sumie 1 raz
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

25 Lut 2020, 16:04

e0hater napisał(a):Ogólnie egzemplarz ładny. Instalacja wydaje się świeża skoro butla do 2028 a homologacja jest na 10 lat więc albo zakładany w 2018 albo wcześniej i ktoś już butle wymieniał więc do weryfikacji.

Nadal pozostaje kwestia klimatyzacji. Jakie są minimalne i maksymalne koszty jeśli coś jest z nią nie tak?
FUITP
Nowicjusz

25 Lut 2020, 16:20

Minimalne to kilka zł a maksymalne myśle nie więcej jak 500zł.

Musi ktos ogarniety to sprawdzic bo moze byc winna głupota np bezpiecznik, przekaźnik lub któryś zaworek uszkodzony przez niewłaściwe nabijanie.
A może to być wspomniany wyżej kompresor lub chłodnica klimy.

Hitem by było jak by była nie nabita poprostu tak jak ja miałem :)
e0hater
Początkujący

25 Lut 2020, 16:28

Dodzwoniłem się do tej Pani która sprzedaje. Z informacji jaki mi podała to tylny zderzak przytarty (widać na zdjęciach) oraz była stłuczka na parkingu przodem. Do wymiany była chłodnica, zderzak przód i lampy. Klimatyzacja podobno nie działa odkąd Pani kupiła samochód czyli 3 lata i nie zagłębiała się w to bo "nie potrzebowała"
Ostatnio edytowany przez FUITP 25 Lut 2020, 17:17, edytowano w sumie 2 razy
FUITP
Nowicjusz

25 Lut 2020, 16:38

I kontrolka od poduszek świeci
FUITP
Nowicjusz

25 Lut 2020, 19:35

To ja bym się już obawiał tego auta. Skoro jeździła kobieta, która nie ma bladego pojęcia i jak widać jej to nie przeszkadza to ciekawe czy w ogóle był np olej wymieniany czy cokolwiek ;D
e0hater
Początkujący

25 Lut 2020, 19:47

e0hater napisał(a):To ja bym się już obawiał tego auta. Skoro jeździła kobieta, która nie ma bladego pojęcia i jak widać jej to nie przeszkadza to ciekawe czy w ogóle był np olej wymieniany czy cokolwiek ;D

No dokładnie, ale z drugiej strony jeśli Pani się nawet nie chciało ogarniać klimy to faktycznie może być to jakaś drobnostka. Jeździła nim niby tylko do pracy i z powrotem więc i dużo szkód by chyba raczej nie narobiła? Tak czy inaczej na razie się wstrzymam do piątku i zobaczę jeszcze te Ibize oraz drugie Punto z lpg
FUITP
Nowicjusz

27 Lut 2020, 19:31

Pojawiło się dziś coś takiego

[link do oferty na Olx wygasł]

Ktoś miał może styczność albo coś wie? Z tego co wyczytuje to tani w utrzymaniu.
FUITP
Nowicjusz

28 Lut 2020, 00:21

Zdjęcia obrobione w photo shopie co widać ale od biedy można obejrzeć.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012