REKLAMA
Witam, szukam jakiegoś samochodu za kwotę mniej więcej 9-10 tysięcy. Okolice Torunia +50km jestem w stanie podjechać jeśli będzie warto. Będzie eksploatowany głównie po mieście i to sporo. Do tego 1-2 razy w miesiącu jakaś dłuższa trasa ~250km w jedną stronę. Jestem młodym kierowcą i prawo jazdy mam dopiero 2 lata więc fajnie jakby OC nie było za takie autko porażające dlatego myślałem o jakimś małym silniku 1.2/1.4, jednak fajnie jakby chociaż te 75-90KM miał. Wymagania to na pewno 5 drzwi, i zależy mi na roczniku min. 2007 (autko do pracy). Fajnie jakby spalanie w mieście nie wybiegało poza 7l. Rozważam też opcję dołożenia może w przyszłości gazu ale sam nie wiem, tutaj liczę na wasze opinie. W temacie samochodów jestem całkowitym laikiem więc czekam na wasze propozycję. Myślę że będziecie lepiej ode mnie wiedzieć jakie samochody z jakimi silnikami w tym przedziale cenowym. Wstępnie patrzyłem na Peugeot 207 1.4 np w kombi coś takiego:
[link do oferty na Olx wygasł] LUB
[link do oferty na Olx wygasł]
lub taki focus:
[link do oferty na Olx wygasł]
Ceny tych 207ek mocno niższe niż średnia dlatego czy jest sens w ogóle na takie coś patrzeć? Czekam na rady.