Auto mnie kopie!

26 Kwi 2007, 21:40

nie wiem czy to komus pomoże ale w maluchu pomaga jak się dobrze przeczyści mase ptzu akumulatorze :wink:
ZZZ-zakuć ,zaturbić, zapi***alać
misiekemeryt160
Początkujący

Miejscowość: DZIAŁDOWO
0
  • 26 Kwi 2007, 21:52

Zeby wszystko było jasne : Płuczemy ciuszki w płynie do płukania antystatycznym. Wyschnie zakładamy na siebie i jeżdzimy. Następnego dnia bierzemy te same ciuszki , przed załozeniem spryskujemy specyfikiem w spreyu i znów wszystko w pożądeczku :)
    yoanna2001
    Nowicjusz

Miejscowość: lublin
    0

27 Kwi 2007, 13:10

Wiecie co. misiekemeryt160 miał rację. Wyczyściłem masę przy akumulatorze i dodatkowo za poradą kolegi podciągnąłem druga masę z karoserii do silnika i przestało. :lol:
    Szerokości, przyczepności
    miko
    Początkujący

Miejscowość: południe polski
    1

27 Kwi 2007, 23:27

a widzisz misiek sie na cos przydał,ciesze sie...widze że nie tylko w maluchu to działa:)
    misiekemeryt160
    Początkujący

0

28 Kwi 2007, 01:45

Nie pozostaje nic innego jak skorzystac porady Miśka. Wolę podłaczyć dodatkową masę, aniżeli zamiast dezodorantu spryskiwać siebie płynem antystatycznym. Poza tym teoria Miśka wydaje mi się lepsza, ponieważ jestem "szczęśliwcem" i mam dwa samochody. Uno kopie jak diabli, natomiast peugeot 405 dotykać mogę obojętnie w jakim ubraniu i nic.
    Szerokiej drogi
    Janusz
    janek4087
    Początkujący

Miejscowość: Świętochłowice
    0

28 Kwi 2007, 11:48

daj znac czy u Ciebie tez pomoże mój patent
    misiekemeryt160
    Początkujący

0
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy obwodnice miast powinny być płatne?
      Czy płacenie za obwodnicę stawia pod znakiem zapytania sens jej istnienia? Przecież obwodnica ma za zadanie odciążenia centrum miasta. W przypadku jak będzie płatna to czy kierowcy nie wybiorą jednak przejazdu przez centrum.

28 Kwi 2007, 20:59

Moje auto też tak "kopało" ale od kąd zamontowałem pasek do uziemienia "kopać" przestało. Jeśli możesz i chcesz to zamontuj taki pasek i to powinno pomóc

Pozdrawiam Madaw
    Madaw
    Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz
    0

11 Lis 2007, 16:09

opteron - czytać umiem, tylko mi się nie chce. Może i głupie pytanie zadałem ale ja się poprostu nie znam się bardzo na rzeczy. Jak przesiadasz się z malucha na coś co ma hamulce i nie masz obawy, że się zaraz rozleci to wszystko się wydaje podejrzane (w maluchu wszystko było możliwe :lol: ) pozdro
    mef444

0

11 Lis 2007, 22:02

Jako że z tematu zrobiła się niepotrzebna dyskusja temat zamykam.Sprawę rozwiązuje założenie paska antystatycznego,przymocowanego do metalowej części samochodu i dotykającego asfaltu.Sytuację poprawia też poprawienie masy silnika.Można tez prać ubrania w płynie antystatycznym,ale to działa tylko przez chwile.Jak kogos samochód kopie,to może zastosowac jedna z tych rad.Którą - nie muszę chyba podpowiadać.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    0