Auto na 18-stke ;-)

18 Wrz 2007, 16:09

Nie no wszystko pieknie ładnie z tym ze nie podoba mi sie jego wnętrze. Taka kwadratowa deska rozdzielcza :-/
sharqu

18 Wrz 2007, 16:40

No to co się zastanwiasz? Szukaj Mondeo MKI :P Ma bardzo ładne wnętrze, nawet w najuboższej wersji wyposarzenia! Tylko nie takie jak ma Twój kuzyn, bo 1,6 to do tego auta trochę mało...
DFireCrow

18 Wrz 2007, 16:42

No widzisz Sharqu ja za 2 tyg kończę 18 latek i pod dom zajedzie BMW 750 z 5 litrowym 12 cylindrowym silniczkiem który zaczyna spalanie min od 25 l 8) Ale w twojej sytuacji proponował bym tak jak wcześniej niektórzy Honde Civic w rocznikach 94>. np w pięknej budzie Coupe 2 drzwiowa silniczek 1,5 16V dwa wałki rozrządu autko bardzo zrywne genialna baza do tuningu i spalanie na dobrym poziomie.Osobiście Golfa 3 to bym odradzał. Kuzyn ma np III w 1.8 benzynie to tylko 90 km i straszny muuuł a Vr6 z tego co sie nie myle jest na turbince to spalał bedzie duuuzo bo bedziesz ciagle prawy pedał cisnął do podłogi. Wiadomo :D
Subar
Nowicjusz

19 Wrz 2007, 20:35

Ford 2.5 pojemność 4 wałki rozrrządu 170 KM rodzinne auto :D przyspieszenie zadziwiające pozyytywnie :D v-Max okolo 200 Km/h mozna wiecej napewno... ja swoim jechalem 215 z tego co wskazywal licznik.. w niemczech na autostradzie :D
V6 rox
Death Angel
Początkujący

20 Wrz 2007, 15:09

No widzisz Sharqu ja za 2 tyg kończę 18 latek i pod dom zajedzie BMW 750 z 5 litrowym 12 cylindrowym silniczkiem który zaczyna spalanie min od 25 l

Powodzenia życzę.

sharqu a przeglądałeś już VW Corrado? Taki Golf strzała. Silniczek G60 za 10k może być i to nawet zadbany. A może VR6 w Corrado? Mniej awaryjna opcja.
damczer
Początkujący

20 Wrz 2007, 15:17

kardio napisał(a)::evil: Subar: Ale ty jesteś taki wafelek jakby z polnych dróg...? :D

Hahaha xD

Corrado podoba niesamowicie ;-) . Moge nawet przeboleć jego wnętrze ;-) . Jeżeli Corrado to z jakim silnikiem ? I ile mniej więcej spala VR6 w Corrado ? tak samo jak w Golfie III ? I jak z dynamicznością w Corrado.
sharqu

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault City K-ZE - elektryczny model z segmentu A
    Renault City K-ZE. Jest to w pełni elektryczny samochód miejski, który należy do samochodów klasy A o stylistyce SUV. Będzie także sprzedawany na światowych rynkach. Poprzez światową premierę modelu Renault ...

20 Wrz 2007, 15:39

Jeżeli Corrado to z jakim silnikiem ?

G60 dostarcza więcej wrażeń i przy mniejszej pojemności ma większą moc. Ale jest to dzięki kompresorowi, który musi być zadbany lub zregenerowany.

VR6 pali mniej niż w Golfie, gdyż buda Corrado jest sporo lżejsza i taka jest różnica.

Ps. dynamiczny jest na tyle, że chodzi w parach z Probe na 1/4 mili.
damczer
Początkujący

20 Wrz 2007, 16:08

damczer napisał(a):VR6 pali mniej niż w Golfie, gdyż buda Corrado jest sporo lżejsza i taka jest różnica.

Może i pali mniej ale werjsa VR6 i tak spala 13.5l/100km z tego co znalazłem w internecie ;-/ A to troszke za dużo jak na mnie bo w końcu sam musze utrzymać :-]
sharqu

20 Wrz 2007, 16:10

No to oprócz Hond to inne auta też odpadają bo np. nie uwierzę, że Mondeo 2.5 nie łyknie przynajmniej 10/100. to jest po prostu niemożliwe.
damczer
Początkujący

20 Wrz 2007, 16:29

No z tego co widzialem w necie to własnie koło 10l/100km spala ;-)
sharqu

20 Wrz 2007, 16:40

No dobra spox. Tylko chciałbym zobaczyć jak 18 letni chłopak słyszy jak mu złotówki wylatują rurą wydechową :wink: i jeździ ekonomicznie.

Nie wiem, ale ja też dopiero zdaję prawko i mam 18 lat i kupuję Scirocco z LPG i mam głowę spokojną bo będę go teoretycznie mógł cisnąć do oporu, a i tak na stacji zapłacę mniej niż ekonomicznie jeżdżąca Honda 1.3 benzyna.
damczer
Początkujący

20 Wrz 2007, 19:26

Hmm...sam mam 19 lat i wiem, że szalenie zaraz po zrobieniu prawka nie jest zbyt mądre, choć nie miałem żadnych incydentów. Ja proponowałbym coś z dieslem a do tego chipa ;)
kubak1988
Nowicjusz

Miejscowość: Lwówek Śląski

20 Wrz 2007, 19:30

Aha, pamiętaj, że właściwie każdy samochod 2.0benz będzie palił Ci 9-11l, przy przepisowej jezdzie 8l. A co do Subara...to nie znam sie, ale ten silnik 5.0 wcale nie ma 12 cylindrów, tylko 6 litrowy mial 12, ale moze sie myle. Poza tym takie przechwalanie sie to buractwo.
kubak1988
Nowicjusz

Miejscowość: Lwówek Śląski

20 Wrz 2007, 21:52

Poza tym takie przechwalanie sie to buractwo.

Przynajmniej jest sie z kogo pośmiać ;-)

do wszystkich z tego wątku:"...jak dzieci - za rączkę i do knajpy"...pozamawiajcie sobie krzyże, żeby Rodzice mieli co pod drzewami postawić.

Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi ? Przecież nikt tu nie gada ile najszybciej jechał albo nie przechwala sie jakimiś wyczynami ;-|

A co do samochodu to zostało już niewiele czasu i będę teraz wybierał z tych modeli które mi podaliście. Najbardziej sie napaliłem na Corrado VR6 ale zobaczymy jeszcze. Dzięki wszystkim za pomoc ;-)
sharqu

21 Wrz 2007, 06:50

sharqu napisał(a):Wiadomo że nie bede jeździł nie wiadomo jak szybko ale ludzie w moim wieku lubią się szybko rozpędzić do 100 km/h i utrzymywać tą prędkość dlatego nie zależy mi żeby samochód jechał max 300km/h bo i tak nie bede aż tak go rozpędzał , chce tylko żeby miał dobre przyśpieszenie

:-)
sharqu