Auto na daily do 25 tyś zł.

15 Maj 2024, 22:47

Dzień dobry. Potrzebuję pomocy w wyborze samochodu dla znajomego.

Nadwozie koniecznie 5D coś typu hatchback albo nawet coś większego Kombi albo minivan do max 4,7m długości, większy nie wejdzie do garażu.
Silnik tylko i wyłącznie benzynowy z nastawieniem na silniki które nadają się do lpg i mocą przynajmniej 100km
Wiadomo czym nowszy rocznik tym lepiej.
Auto, które nie będzie rdzewiało.

Kwota jaką chce przeznaczyć to max 25tyś zł

Osobiście poleciłem mu Astrę J 1.4 140km i Mazdę 5 2.0 150km ale mam nadzieje, że wy coś jeszcze wymyślicie i pomożecie wybrać coś godnego uwagi.
Wiktorsky01
Nowicjusz

16 Maj 2024, 06:43

Wiktorsky01 napisał(a):Wiadomo czym nowszy rocznik tym lepiej

Biorąc pod uwagę że poleciłeś Opla to jest na odwrót. Żeby Wasze kontakty nie skończyły się na kronice 997 to najlepszy byłby Opel Kadet :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Maj 2024, 06:49

I wisienka na torcie auto które nie rdzewieje mazda 5b :lol:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Maj 2024, 07:15

Kao napisał(a):I wisienka na torcie auto które nie rdzewieje mazda 5b

O rany nie zwróciłem uwagi :D
Tak Mazda jest idealna wręcz stworzona do walki z rdzą. Trochę ma brązową zbroje ale w walce nikt nie liczy na wygody :D

Mat i Pat szukają auta :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

22 Maj 2024, 13:41

Zamiast pomocy to widzę same śmieszki. Jeśli chodzi o mazdę to rzeczywiście to nie jest najlepszy wybór, ale co do opla to w firmie w której pracuje nasi przedstawiciele handlowi mieli te auta z przebiegami po 500 tyś i nie było żadnych poważnych awarii i też nie gniją dlatego od razu przyszedł mi na myśl ten samochód. Osobiście uważam, że ta kwota to za mało na porządny samochód, bo za tą cenę kupiłem wydech i przerobiłem turbosprężarki u siebie w samochodzie, co nie zmienia faktu że jednak liczyłem na jakąś pomoc a wyszło jak wyszło...
Wiktorsky01
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chiny włączają hybrydy do programu elektromobilności
    Chiński rząd ogłosił, że uwzględni samochody hybrydowe w programie wspierania elektromobilności jako kolejną kategorię niskoemisyjnych aut. Nowe przepisy, które wejdą w życie w styczniu 2021 roku, mają na celu zwiększenie ...