Auto na dalekie trasy do 6 tysięcy

05 Sty 2012, 13:37

Zdecydowanie Toledo od mechanika,gdyż oni wiedzą co mają tylko zastanawia mnie taka niska cena,niby po znajomości ale tak tanio?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Sty 2012, 14:47

Po znajomości i dlatego że tapicerka do prania bedzie. Narazie są pokrowce ale pod nim jest masakra.
maciek1203
Aktywny

Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

05 Sty 2012, 15:01

rowniez jestem zdecydowanie za toledo skoro od znajomego i jeszcze w takiej kasie jak najbardziej bym sie nim zainteresowal
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

05 Sty 2012, 15:28

W toledo bedzie za jakiś czas klima do sprawdzenia czy nic tam nie jest rozwalone i troche śmierdzi ale tak to wszystko super jest. Jutro ten znajomy wraca jednak już choć miał być tydzień to pokaże mu toledo i niech sie przejedzie zobaczy i jak coś to sie kupi a ja w końcu bede miał swoje mondeo :)
maciek1203
Aktywny

05 Sty 2012, 15:48

no dokladnie pokaz mu bore i toledo niech zdecyduje wkoncu to on bedzie jezdzil :) a klima nabicie i odgrzybienie w krk kosztuje 120zl nie wiem jak w innych miastach ale ja robilem 2 miesiace temu tyle dalem i niecala godzinka czekania i wszystko gralo :)
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

05 Sty 2012, 16:04

osobiscie jestem bardzo zadowolony z ludzi tu piszących , zwłąszcza w tym temacie , bo naprawde najlepszy byłby mercedes 124 , lub golf III/Vento w TDI

ale jako że są to juz nieco wyeksplatowane auta ( mercedes ) i bardzo chodliwe ( volkswagen ) a ople gnijąi się psują , japońce mają słabe diesle i blache w tamtych latach a czesci nadal drogie ...

to osobiscie kupiłbym auto mało popularne a juz limuzyne , francuzika , peugota 406 z silnikiem 2.0HDI bo za 1500 euro to naprawde bezproblemowe a a nawet za 6 tysiecy złotych , jedynie nalezy sprawdzic turbine i listwe common raily a pużniej tylko jezdzic i się cieszyć , za te kase można tez kupić volvo s/v40 ale nie kazdemu ono odpowiada , zadbany egzamplaż przed liftingiem to od 6-9 tyś po liftingu 12

aczkolwiek można by złapać perełke w dieslu rodem z renaulta 19 i kango , czyli 90 konny TD z intercolerem czyli dla wiekszosci tdi.tam juz zerkamy tylko na turbine i czy nie kopci na niebiesko ( nie pali oleju ) volvo to srednio komfortowa limuzyna klasy C , ale jest nie do zdarcia i częsci wcale nie są drogie bo to konstrukcja rodem renaulta i mitsubishi , znaczek volvo przykleili po drodze , za 6-7 kafli to godne polecenie auto , ale vento tez bym szukał !!

pozdrawiam
x50sr
Początkujący

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VII edycja Summer Cars Party 2013
    7-8 września odbędzie się kolejna siódma już edycja największego show motoryzacyjno- muzycznego w Polsce. Niesamowita liczba fanów SCP, która w 2012 roku sparaliżowała na wiele godzin ruch w Katowicach ...
    [B] 206 RC / Clio II Sport / Ibiza II Cupra / Yaris I TS
    Podstawowe kryteria zestawienia: - segment B - silnik benzynowy o mocy około 160KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2002 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Peugeot 206 2,0 RC - 177KM - Renault Clio ...

05 Sty 2012, 17:47

Wszystkie auta które opisałeś podobają mi się. Nad vento najbardziej rozmyślałem puki nie okazało sie że można dobrać kasy. Nie mam nic to aut Golf III/Vento/Passat B4 - naprawdę super auta sam tego doświadczyłem, ale szczerze jeśli jest wieksza kasa to lepiej kupić coś nowszego. Jak by była dalej ta kasa 5-6 tysięcy to na pewno w 80% patrzyłbym tylko na vento.
Na 90% bedzie brane toledo ponieważ jednak to jest auto od mechanika i jeszcze po znajomości wiec żadnego złoma by nie wcisnął. Miałem okazje przejechać się tym toledo ponieważ oprosiłem tego mechanika żeby podjechał i dał sie nim przejechać czy wszystko gra i nie mam żadnych zastrzeżeń. Auto cały czas jezdzi na tej lepszej ropie z orlena. Do auta mechanik dodaje swój zeszyt który prowadzi przy każdym zakupionym aucie ( co wymieniał, wszystkie przebiegi podbite pieczaką i podpisane przez diagnoste). Podejrzewam że jutro już auto bedzie w rekach mojego znajomego ponieważ już wraca do Polski wiec rano będzie.

Chciałbym podziękować wszystkim którzy pomogli mi w wyborze i pisali swoje zdanie na temat aut.
Pozdrawiam
maciek1203
Aktywny

06 Sty 2012, 13:07

Wybór padł na Toledo. Znajomemu od razu się spodobał. po przejechaniu się był bardzo zadowolony. Wszyscy który brali udział w tym temacie mają podziękowania za pomoc od mojego znajomego
maciek1203
Aktywny

11 Sty 2012, 18:45

a ja mam na sprzedaz mercedeska w 124 3.0 te kombi gaz jest ale nie dzial w tym samochodzie tlumacze przez telefon obejrzyjcie jest troche do roboty aLE to sa juz drobiazgi rdzy nie widzial
[link do Tablica wygasł] zapraszam i pozdrawiam wszyskich fanow mercedesa
loleq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 02 2009
Auto: Mercedes W124, 3.0 TE