Auto na dojazdy do pracy do 8 tys

08 Lip 2017, 14:20

W ostatnim czasie awarii uległo drugie auto brata, którym dojeżdżałem do pracy(posypała się skrzynia). Mając świadomość, że pewnie silnik też jest na wykończeniu postanowiłem nie naprawiać tego auta. Zastanawiam się nad przyśpieszeniem zakupu swojego auta, tylko tutaj pojawia się swojego rodzaju dylemat. W aktualnym momencie mój budżet na zakup auta waha się w okolicy 5-6 tys plus powiedzmy z 1,5k na pakiet startowy. Jednak kupując auto chciałbym nim pojeździć te 2-3 lata, także zastanawiam się czy po prostu nie lepiej dozbierać do tych 8 tys i kupić co w tym budżecie.

Auto będzie mi potrzebne do dojazdów do pracy oraz na uczelnie, także musi być na pewno "komfortowe"(oczywiście wiadomo, że cudów w tej cenie nie oczekuję). Z całą pewnością celuję w benzynkę, ponad 100koni, żeby auto w miarę sprawnie się przemieszczało. Dodatkowym atutem będzie dobre znoszenie instalacji gazowej przez silnik. Także jakie auta polecacie w tym budżecie?
Jumpepp
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 06 1996
Auto: Nie mam

08 Lip 2017, 14:33

Takie, które są w dobrym stanie technicznym.
Marka i model są mniej istotne, wrzuć coś co masz blisko i wpadło Ci w oko to zobaczymy.
I daj jakieś wymagania czy preferencje bo równie dobrze może być seicento i bmw 7
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Lip 2017, 15:25

[link do oferty na Olx wygasł]
A co uważacie o tym aucie?
Jumpepp
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 06 1996
Auto: Nie mam

09 Lip 2017, 13:39

Ładna obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lip 2017, 09:44

Bardzo ładne coupe, skoro brało udział w zlotach istnieje duże prawdopodobieństwo, że będzie zadbane.
hondziarz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 8
Auto: honda
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym są masy czynne w akumulatorze?
    Jedną z częstszych przyczyn zakończenia żywota akumulatora na skutek jego wadliwej eksploatacji jest spłynięcie mas czynnych z płyt wypełniających wnętrze baterii. Opad mas czynnych objawia się zmętnieniem elektrolitu, a ...