Auto na dojazdy do pracy - dylemat między dwoma modelami.

02 Gru 2012, 04:15

Witam,

Planuję w niedługim czasie zmienić auto, aktualnie posiadam Mercedesa 190D. Użytkuję również drugi samochód, Mazdę 323F, auto mojej mamy. Potrzebuję auta przede wszystkim ekonomicznego i w miarę trwałego. Mercedes jest ok, ale pali około 7l ropy i bardzo dużo kosztuje mnie ubezpieczenie do niego (mam prawko od 2 lat i nie mam zniżek). Samochód ma służyć tylko i wyłącznie do codziennego dojazdu do pracy, około 20 km w jedną stronę, 70% trasa, 30% miasto. Wydaję mi się, że w tej sytuacji najlepszy będzie samochód z gazem. Najlepiej żeby był to samochód jak najtańszy, maksymalnie mogę wydać 4000 zł. Znalazłem 2 oferty i proszę was o rady, co wybrać, może zainteresować się jakimś innym modelem.

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do oferty na Allegro wygasł]
bartek_0505
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

02 Gru 2012, 11:34

Mając 4000zł do dyspozycji wolałbym poszukać zagazowane Punto 1.2,części tanie i łatwo dostępne,przestronne wnętrze jak na swoją klase,blacha ocynk więc jeśli auto nie było bite to nie powinien rdzewieć no i spalanie takiego silnika jest na poziomie max 8l lpg.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Samoczyszczący się" samochód Nissana
    Mycie samochodu to niezbyt przyjemna, a w dodatku kosztowna konieczność. W odpowiedzi na to Nissan rozpoczął testowanie innowacyjnej powłoki lakierniczej, do której nie przylega błoto, woda ani zwykły brud. Być może ...