REKLAMA
Witajcie,
Chciałbym prosić Was o doradztwo w kwestii zakupu auta z myślą o dojazdach do pracy.
Za kilka miesięcy czeka mnie zmiana pracy i będę musiał codziennie pokonywać w sumie 160 km (90% to autostrada).
Przeprowadzka nie wchodzi dla mnie w grę, zbyt cenię sobie moje niewielkie miasto, tereny zielone i spokój.
No więc do rzeczy: poszukuję auta, które w sumie będzie mnie kosztowało 20.000 zł. Mówiąc w sumie, mam na myśli: auto, instalacja LPG, pakiet startowy. Interesuje mnie auto tanie w eksploatacji, w miarę komfortowe i stosunkowo mocne (nie chcę jakiegoś muła 75KM, którym będę mógł ew. wyprzedzać traktory z górki). Optymalnie by było, gdyby zużycie nie przekraczało 10l LPG / 100 km. Optymalnie również byłoby, gdyby auto posiadało tempomat i automatyczną skrzynię biegów... chociaż domyślam się, że w tym budżecie to może być ciężkie.
Aktualnie jeżdżę Mercedesem A200 W177 z 2019 roku, więc do pewnego rodzaju komfortu przywykłem... no ale jak umowa leasingu dobiegnie końca - będę się musiał z tym pożegnać
Jakie propozycje z Waszej strony? Czy w tym budżecie uda się coś sensownego znaleźć? Może na koniec dodam tylko, że nie szukam oczywiście auta "na lata". Zapewne po 3/4 latach będę chciał je wymienić na coś nowszego (prawdopodobnie lepszego).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!