REKLAMA
Siemka
Już raz u was gościłem niestety plany się zmieniły i zakładam ten temat. Aktualnie studiuję w Krakowie i dwa razy w tygodniu pokonuję trasę około 200km najczęściej 4 osoby w aucie i pełny bagażnik. Jeżdżę skodą octavią I kombi z 2000r. z silnikiem 1.6. Do auta dołożyłem na remonty bardzo dużo pieniędzy, lecz szkoda mi jej " katować ", ponieważ w mieście czy jeśli chodzi o wyprzedzenie kogoś trzeba ją wysoko kręcić żeby jakoś jechała. Jeśli wszystko się ułoży planuję w okolicach lipca tego roku kupić inny samochód z większym silnikiem. Warunkiem musi być w miarę dobry komfort, obowiązkowo klimatyzacja, pojemny bagażnik, ceny napraw na "normalnym poziomie" no i rocznik od 2003 w górę. Jeśli chodzi o benzynę to będzie założony do niej gaz ale spalanie na poziomie 15-17l w mieście mnie nie odstrasza (pasażerowie płacą za paliwo ). Diesla raczej nie brałem pod uwagę, ale wszystkie propozycje rozważę
Póki co moim faworytem jest Opel Vectra (hatchback lub kombi) z silnikiem 3.2l rocznik 2003-2005. Czy ktoś może napisać coś o awaryjności, realnym spalaniu, kosztach napraw itp?
Wiem, że przede mną jeszcze trochę czasu ale warto przebadać rynek
Za każdą pomoc dziękuję