Auto na lata za 5 tys

09 Lip 2013, 15:42

Megane 1 i laguna 1 rdzewiały jak golf 3 albo i bardziej .
Ja z wymienionych poszukałbym peugeota 306 , własnie ze względu na blachy lub lanosa ( też ocynk ) .
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

09 Lip 2013, 17:35

Podłączę się do tematu, bo też szukam podobnego auta.
Panowie napiszcie coś więcej o Megane i 306...
Czy 1.4 w tych budach daje radę? Czy raczej szukać aut segmentu b z tą pojemnością?
Lanosa też rozważam, ale wcale nie podzielam opinii, ze nie rdzewieją, bo gdzie nie spotykam lanosa tam progi rude. Za daewoo przemawiają tanie części, ale spalanie w moim przypadku oznaczałoby konieczność zamontowania gazu
lucaswwl
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: corsa b
Silnik: 1.4 60km
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

09 Lip 2013, 19:23

Akurat to prawda,czasami zdarza mi sie widziec Megane z pognitymi progami.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Lip 2013, 21:41

ja mam 306.
auto z 95 roku. auto pod względem blacharskim kupione w ciemno bo niby ocynk. z wierchu ładne, progi ok, podłoga ok.ale rdzewieje co innego.... auta z szyberdachem wokół jego okolicy rdewieją, rynienki uszczelek, podłużnice od przodu, fartuch wewnętrzny błotnika lewego tylnego, klapa pod szybą jak w golfie. ogólnie to w częsci 306 może się to zdarzyć ale są wyjatki nie ruszone. oczywiście auta dbane są również wolne od rdzy. jeżeli chodzi o mechanikę wszystko proste i mało awaryjne, fajnie jedzie, wnętrze kwestia gustu, wyposażenie ok. bolączką 306 jest tylna belka i na to trzeba bardzo uważać bo jak nie to na początek 900zł na nową. fajnie auto ale ma wady i napisałem jak jest.
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie

10 Lip 2013, 22:31

Corolla E10 nie żadne francuskie czy niemieckie wynalazki.
Pełnoletnia Toyota psuje się mniej niż 3 letni wieśwagen czy pedzio.
JDM
Początkujący

Prawo jazdy: 27 06 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Lexus
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powroty z wakacji
    Koniec sierpnia na drogach jak co roku oznacza powroty z wakacji. Wzmożony ruch, pośpiech kierowców spowodowany powrotami na ostatnią chwilę, obniżona koncentracja oraz paradoksalnie bardzo dobre warunki na drogach ...