Auto na początek do 2000 złotych i ani grama więcej.

10 Maj 2010, 19:26

A Czy Uniacze mają wgl. wspomaganie?
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

10 Maj 2010, 19:29

Kierunkowskaz napisał(a):Nie sądzę żeby wgniatało w fotel :) U mnie przy 177km nie wciska zbytnio więc tu 75 w tak starym samochodzie to raczej nierealne ;) Ale będzie na pewno o wiele przyjemniejsza jazda.

Dynamika pojecie względne, jak na pierwszy samochód 75HP bedzie dawac przyjemność z jady a z czasem to i 200HP mało :D
Ale jest sposób na wgniatanie w fotel w Uniaku.....
Naciskasz gaz w podłoge i wciskasz sie plecami w fotel :razz: Trzeba sobie radzić jak sie nie ma na Ferrari :P
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

10 Maj 2010, 20:53

Owszem są mocniejsze Uniacze,dokładnie to 1.3Turbo 105KM a 1.4Turbo to już inna bajka ale niestety u nas są praktycznie nie dostępne.Co do wspomagania to Una niestety nie miały.A co do silnika 1.4 to on nie miał 75KM tylko 69KM ale i tak jest już czym pojezdzić.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Maj 2010, 20:57

A nie mają wspomagania to słabo. ;<

A duża różnica jest jak się jezdzi uniaczem bez wspomagania? Jest to problem?
mariopop12
Początkujący

10 Maj 2010, 21:05

Ja jeżdżę Corsą bez wspomagania i jeździ mi się dobrze, może dlatego że się przyzwyczaiłem :razz:
P!otr3k
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

10 Maj 2010, 21:11

No ciekawe jak to się jeździ. Ciekawe czy na początku duży problem. Szkoda no takie fajne autka i bez wspomagania. ; <

A ten czerwony co mi wysłaliście bomba ;D Nie myslałem, że deska w uniaku jest taka ładna.

I mówicie, że 69 KM jak na taki mały samochodzik da lekkiego chociaż kopa, tak?
mariopop12
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga rower
    Kiedy sezon rowerowy w pełni, warto wiedzieć parę rzeczy. Tym bardziej, że niektóre przepisy pozwalają rowerzystom na zbyt wiele, co naraża samego rowerzystę na niebezpieczeństwo. Ale to jest właśnie Polska - ci, którzy ...
    Nowa Mazda6, debiut kolejnej wersji tego modelu
    Podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Moskwie debiutuje kolejna wersja modelu Mazda6. To drugi przedstawiciel (po CX-5) nowej generacji samochodów Mazda, wykorzystujący pełen zakres TECHNOLOGII SKYACTIV oraz ...

10 Maj 2010, 21:22

Wiesz ostatnio jak wsiadlem do Una kumpla o którym już wspomniałem wcześniej to powiem Ci szczerze kierownica zaskakująco lekko chodziła,aż byłem w miłym zaskoczeniu.Co do tego czerwonego to tylko przykład bo z przodu miał dzwona :smile: a te 69KM będzie wsam raz jak na taką bude.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Maj 2010, 21:25

Po czym poznajesz, że miał dzwona??
mariopop12
Początkujący

10 Maj 2010, 21:28

Tablica rejestracyjna troche powyginana,grill ma inny odcien lakieru no i ta duża szczelina miedzy maska a błotnikiem na foto z lewej strony.
Barol
Awatar użytkownika

11 Maj 2010, 18:39

mariopop12 napisał(a):A są jakieś uniacze z silnikiem dynamicznym?

są np. 1.4 Turbo :mrgreen:

dziś widziałem fajne rowery po 2000zł i to nowe, może przemyślisz rower?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

11 Maj 2010, 19:33

andrewb25 napisał(a):dziś widziałem fajne rowery po 2000zł i to nowe, może przemyślisz rower?

Można dorzucić parę złotych i kupić skuterek :twisted:
wojtek76
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

14 Maj 2010, 13:14

Mam jeszcze takie pytanko odnośnie opłat, rejestracji i ubezpieczenie przy zakupie takiego autka.

Załóżmy, że kupuję już ubezpieczonego uniacza i ze zrobionym przeglądem.

I teraz tak. Musze go przerejestrowac na siebie najpierw (ok.100 złotych)

Czy tablice też musza być nowe? Jak tak to ile kosztują?

I jak jest z ubezpieczeniem? Skoro już jest ubezpieczony to nie musze go ubezpieczać narazie ale chyba ubezpieczenie musze przepisac na siebie tak? Jak to wygląda z opłatami za to?

I później jakbym chciał ubezpieczyć samochód na mojego ojca, jest to możliwe jeśli samochód zarejestrowany jest na mnie? Będzie taniej jeśli mój ojciec ma zniżki czy nie? Czy lepiej odrazu rejestrowac go na mojego ojca?

Pozdrawiam! ;)
mariopop12
Początkujący

14 Maj 2010, 14:55

Jak samochód jest z Twojego miasta to tablice zostają, jak z innego to zmieniasz i wtedy koszt zarejestrowania ponad 200 zł. Ale nie ma obowiązku przerejestrowania samochodu po zakupie, nie ma za to żadnej kary, wystarczy mieć ze sobą umowę kupna. Kwota ubezpieczenia obliczana jest dla właściciela samochodu, także jak jesteś młody to rejestruj na ojca bo to żaden interes rejestrować na Ciebie samochód.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

14 Maj 2010, 15:11

rejestruj na ojca a siebie na współwłasciciela, Bedziesz płacił malo za OC (moj tata ma 60% znizek) a tobie znizki beda sie naliczac za kazdy rok bezszkodowej jazdy.
Przyajmniej w PZU tak jest
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

14 Maj 2010, 15:15

[link do oferty na Allegro wygasł]

tutaj masz forda fiestę może rok nie jest atrakcyjny ale mój brat kupił taką za 800 zł zjeździł nią w rok jakieś 30 tys km i nic jej nie ma teraz ma na liczniku 520 tys km i przez ten rok tylko płyn i benzyknę dolewał ogółem jest mechanikiem i do pracy jej potrzebował i jest niezawodna a z Unem jest tak że mój kumpel też myślał że mało pali i paliła 10 litrów na 100 km. także zastanów się jeszcze nad jakąś fiestą.
kaska2912
Początkujący

Miejscowość: Tarnów