Witam . 2 tygodnie temu zdałem prawko . Rozglądam się za samochodem . Kwota , ok. 3.000 - 4.000 PLN . Myslę ostatnio o takim wozie jak Fiat Siena . Autko w miare tanie , moze i wygląd niektorych odstrasza , ale mi sie nawet podoba . Co o nim sądzicie ? Proszę o opinie
Nie wiem czy bym ryzykował. Fiat Siena jest już raczej mało popularnym samochodem i musi być tego przyczyna. Opinie są różne, niektórzy chwalą, ale większość narzeka na tandetne wnętrze, za miękkie zawieszenie i wysoką awaryjność. No i do tego ten kontrowersyjny wygląd Ja bym szukał czegoś innego.
Wg mnie poszukaj czegos co bedziesz mogl potem latwo sprzedac, np jakiegos golfa, vento W koncu to 1 auto, wiec chyba nie kupujesz go na 10 lat... pomysl nad tym.
Mało popularnym? swego czasu mnóstwo tego jeździło choć może jesteś nieco zbyt młody by pamiętać dobrze przełom XX/XXI wieku. Lepiej jednak kupić Punto lub Mareę jeśli potrzebuje się sedana. Siena od początku była pomyślana jako samochód budżetowy więc jakość podzespołów jest gorsza niż choćby w Punto, po latach takie oszczędności mogą się mścić. Kumpel ostatnio takiego kupił za 3,5 tys. zł 1.6 + LPG 98r, silnik fajny, żwawy ale cała reszta tragiczna.
Jasiek90 napisał(a):Mało popularnym? swego czasu mnóstwo tego jeździło choć może jesteś nieco zbyt młody by pamiętać dobrze przełom XX/XXI wieku.
Napisałem, że już nie jest popularnym samochodem, czym nie przeczę, że była. Może i jestem młody ale czasy kiedy na każdej ulicy można było spotkać Sienę czy Lanosa doskonale pamiętam.
10 legendarnych silników, które pokochali fani sportowych samochodów Sekretem najlepszych samochodów sportowych są nie dynamiczne linie nadwozia czy głębokie fotele, a ich silniki. Niektóre są lekkie i zwracają uwagę sprytnymi rozwiązaniami, inne ogromne i po prostu zmiatają ...
Kierowco - mądrze używaj świateł w samochodzie W sezonie, kiedy pogorszona widoczność z powodu opadów i gęstych mgieł niejednemu kierowcy sprawia kłopot, dbanie o sprawność i czystość oświetlenia w naszym samochodzie nabiera szczególnego znaczenia. Bardzo ...
No tak tak . Ale z tego co czytalem czesci do Sieny są tanie , i wiekszasc ich uzytkownikow pisze ze nie są tak awaryjne jak by się zdawalo .. No ten tyl moze sie nie podobac , ale z przodu Siena calkiem wygląda . A po za tym jest wersja HL w ktorej jest wyposazenie dosc "bogate" (jak na Siene) . Takze czekam na dalsze opienie .
Ahaa . No i zapomnialem dodac ze jesli nie Siena , to podajcie jakies inne przyklady w tej cenie . Wolalbym samochod bardziej kombi lub hatchback ale cos dluzszego wlasnie gabarytowo podobny do Sieny ..
Osobiście wole Siene którą jak dobrze poszuka to znajdzie z bogatym wyposażeniem i 100% bezwypadkową niż Golfa sklejanego z trzech innych. Co do części to prawda są tanie i łatwo dostępne. Jeszcze odnośnie silników,unikaj 1.4 (najgorszy silnik montowany w Sienie/Bravie).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
bezwypadkowa? moze z ksiazka serwisowa do samego konca, po wymianie rozrzadu, wszystkich filtrow, plynow i wg polowy auta. I standard od dziadka.. Nie wierze w auta bezwypadkowe nastoletnie..
Ostatnio edytowany przez MaroLBN, 09 Maj 2012, 20:56, edytowano w sumie 1 raz
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.