Witam, potrzebuję auto głównie do dojazdów na studia (ok. 20 km dziennie w sumie). Do przeznaczenia mam ok. 8-10 tys., najchętniej oczywiście bliżej dolnej granicy. Na pewno benzyna i niezbyt duży silnik, żeby nie palił jak smok - myślę o 1.4/1.6 max. Najpewniej coś z hatchbacków.
Po wstępnym rozeznaniu się widzę, że najczęściej polecane są: 206, 307, 406, Astra G, Civic VI, Corolla E11, Xsara Focus Mk1, ewentualnie Ibiza, Leon, Octavia. Generalnie każdy z nich mi odpowiada - mniej lub bardziej, ale, że głównie stawiam na niezawodność i stosunkowo mało palący pojazd, wygląd (niestety) idzie na drugi plan. Ostatnio ktoś mi podpowiedział Chevroleta Lacetti - jakie macie o nim zdanie? Podobno można dorwać sztukę 2006/07 za owe pieniądze i jest składana na częściach Opla. Mnie to się źle kojarzy z Lanosem (wygląd), ale on też jest autem często polecanym, więc może jednak warto.
Mnie chyba najbardziej podoba się Focus -> 406/206/Civic/Xsara -> Corolla/Astra.
Najbardziej skłonny jestem wybrać coś z Łodzi, bądź łódzkiego, dalej raczej nie zamierzam jeździć. Podpowiedzielibyście coś? Dzięki!
![Uśmiechnięty :)]()