Auto na studncką kieszeń!!!

22 Kwi 2009, 17:14

Witam, poszukuje samochodu na studencką kieszeń porostu samochód który będzie nie drogi w utrzymaniu, małe spalanie, przestronne wnętrze no i jeden wieki plusk który musze sobie postawić samochód będzie stał pod chmurkę więc musi wytrzymywać zimę. Po prostu taki aby jeździł lało się do niego i nic nie doinwestować. Pomóżcie coś wybrać bo tego jest cholernie dużo. Aha cena na razie to max 20 tys.
loldawidek
Nowicjusz

22 Kwi 2009, 19:49

kupic auto za 20 tys i nic nie doinwestowac... nigdy nie ma pewnosci, chyba ze kupisz na gwaracji :| ... to moze prawie nowy Fiat Panda ? z miejscem tak zle wcale nie bedzie. Jak dopuszczasz mozliwosc jednak doinwestowac z 1-2 tys na poczatek to moze Astra 2 1.7 dti, fajne autko, ekonomiczne i zimy wytrzyma
piss out
zegrin
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

22 Kwi 2009, 22:02

Ja bym kupował passata b5 w diselku twarde sprzety i wygodne
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń

22 Kwi 2009, 22:46

Czy ja piszę jakimiś nie wyraźnymi literkami czy co oszędny samochód no fakt możliwe że pod tym słowem kryję się za dużo znaczeń najlepije jak by palił 5-6l to by było super!!!
loldawidek
Nowicjusz

22 Kwi 2009, 23:24

loldawidek napisał(a):Czy ja piszę jakimiś nie wyraźnymi literkami czy co oszędny samochód no fakt możliwe że pod tym słowem kryję się za dużo znaczeń najlepije jak by palił 5-6l to by było super!!!

No i cóż? Astra 1.7 DTI spali Ci tyle. Wnętrze przestronne ma, silnik daje radę pociągnąć autko.

Przestronne, ekonomiczne, to nie wiem czy się uda coś dostać w benzynie. Może właśnie jakaś Panda, ale to przestronne nie jest.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Kwi 2009, 08:25

Będziesz miał problem,bo znalezienie auta takiego gdzie leje się tylko paliwo i nic się nie psuje nigdy oraz nie zużywa jest...niemożliwe.W każdym aucie zużycie postępuje i koniec,bo jak tu nie wymienic zużytych np: wycieraczek albo klocków...albo przebitej opony..?
Jakimś rozwiązaniem jest auto nowe ale czy nie pakuje się w nie pieniędzy na gwarancji..? Za części eksploatacyjne płacic w serwisie trzeba,bo inaczej żegnaj gwarancjo.
Tak więc nie licz na to,że ktoś tutaj poda Tobie markę i model auta które się nie popsuje...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

23 Kwi 2009, 09:45

loldawidek napisał(a):Czy ja piszę jakimiś nie wyraźnymi literkami czy co oszędny samochód no fakt możliwe że pod tym słowem kryję się za dużo znaczeń najlepije jak by palił 5-6l to by było super!!!

Takie rzeczy to tylko w... Lupo 3l ale tu może być problem z przestronnością :D
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

23 Kwi 2009, 13:27

moze golf 4 tdi lub sdi
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

25 Kwi 2009, 14:35

Hm sam nie wiem dla czego ale jak tylko mówię że samochód będzie stał pod chmurką to od razu wszyscy mówią że Niemiec, a ja mam pytanie dla czego on jak by był jakiś wyjątkowy bo co blachy nie rdzewieją przyjedźcie na Podlasie co drugi VW, Opel czy Audi stoi i widać że rdza go bierze więc nie uważam że to fenomeny ale oczekuje innych propozycji.
loldawidek
Nowicjusz

25 Kwi 2009, 14:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -sąsiad kumpla ma i sobie chwali
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Kwi 2009, 19:31

NFSU9 napisał(a):moze golf 4 tdi lub sdi

Mam pytanie a czym się różnią te golfy od siebie że ja się tak zapytam???
loldawidek
Nowicjusz

25 Kwi 2009, 20:31

TDi to dobry silnik diesla z turbinką a SDI jest silnikiem wolnossącym podobno nie do zajechania ale to mół bagienny wiec radze rozgladac sie za TDI
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

26 Kwi 2009, 11:24

Hmmm Golfy IV mi się nie podbają nie wiem sam dla czego już wolabym V o wiele ładnisza ale nie stety droga. Oki a inne alternatywne samoochody jeszcze chciałbym zobaczyć i usłyszeć o nich coś ale pamiętając że musi spalać 5/6l i samochód będzie stał pod chmurką.
loldawidek
Nowicjusz

26 Kwi 2009, 13:54

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012