Auto na trasę, zadbane, max 6-6,5 tysiąca zł

13 Kwi 2015, 16:01

krikus - celowo podałem jako przykład Megankę mojego kumpla, żeby pokazać Ci, iż pojedyncze przypadki kompletnie o niczym nie świadczą. To trochę przypomina argumentację Konia, który ostatnio próbował mnie przekonywać, że w TDDI nie padają pompy, bo on nigdy nie widział TDDI z padniętą pompą :) Istotne jest to jak duży odsetek użytkowników (których opinie można znaleźć np. w internecie) skarży się na daną usterkę - stąd też oplowskie DTI kojarzy się z padającymi pompami, A4/Passat B5 z nietrwałym przednim zawiasem, Mazdy z korozją, a Civic VII z sypiającymi się łożyskami w skrzyniach biegów.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

13 Kwi 2015, 21:38

krikus napisał(a):Toż to... Ford, więcej warte to nie jest z początków lat produkcji 00-01r
Za ile by nie był to silniki te same.
Tak to sobie do kolegi w handlu mów, nie do mnie i nie na forum. :ok:
DTI ma mniejszą usterkowość od TDDI? Nieśmieszny żart.
A ja mam dwóch kumpli też z Vectrą DTI. Jeden puścił auto za 1k z padniętą pompą a drugi naprawiał za 3k. Ten drugi miał poliftową. Sąsiad miał kiedyś i chwalił ale dość krótko ją miał
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Kwi 2015, 21:41

Jak to powiadają; "każdy żyd chwali swój towar" Ty jako fanatyk Mondeo i jego wieloletni posiadacz chwalisz re nieudane diesle że łohoho! Przecież to padlina i prawie każdy nie fanatyk marki Ford ci to powie.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

13 Kwi 2015, 21:51

Posiadacz Forda powie Ci że TDCI są awaryjne, fanatyk nie każdy. Wystarczy ogarnąć np, mondeoklubpolska...
O TDDI nikt złego słowa nie powie chyba że kupi po kosztach jak Ty.
Przypominam że "chwaliłeś się" jaki był problem aby wyprowadzić szczeliny w Twoim byłym Fordzie, potem przebieg który był poniżej 100k km... a w praktyce mógł kręcić już drugi raz... Wnętrze zniszczone...
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Kwi 2015, 06:06

Na fb mam polajkowany profil idealne na pierwsze auto i akurat ktoś szuka Mondeo w dieslu i sporo osób pisze że TDDI jest lepsze od TDCI więc coś w tym musi być.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...