Auto na trasę, zadbane, max 6-6,5 tysiąca zł

13 Kwi 2015, 16:01

krikus - celowo podałem jako przykład Megankę mojego kumpla, żeby pokazać Ci, iż pojedyncze przypadki kompletnie o niczym nie świadczą. To trochę przypomina argumentację Konia, który ostatnio próbował mnie przekonywać, że w TDDI nie padają pompy, bo on nigdy nie widział TDDI z padniętą pompą :) Istotne jest to jak duży odsetek użytkowników (których opinie można znaleźć np. w internecie) skarży się na daną usterkę - stąd też oplowskie DTI kojarzy się z padającymi pompami, A4/Passat B5 z nietrwałym przednim zawiasem, Mazdy z korozją, a Civic VII z sypiającymi się łożyskami w skrzyniach biegów.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

13 Kwi 2015, 21:38

krikus napisał(a):Toż to... Ford, więcej warte to nie jest z początków lat produkcji 00-01r
Za ile by nie był to silniki te same.
Tak to sobie do kolegi w handlu mów, nie do mnie i nie na forum. :ok:
DTI ma mniejszą usterkowość od TDDI? Nieśmieszny żart.
A ja mam dwóch kumpli też z Vectrą DTI. Jeden puścił auto za 1k z padniętą pompą a drugi naprawiał za 3k. Ten drugi miał poliftową. Sąsiad miał kiedyś i chwalił ale dość krótko ją miał
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Kwi 2015, 21:41

Jak to powiadają; "każdy żyd chwali swój towar" Ty jako fanatyk Mondeo i jego wieloletni posiadacz chwalisz re nieudane diesle że łohoho! Przecież to padlina i prawie każdy nie fanatyk marki Ford ci to powie.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

13 Kwi 2015, 21:51

Posiadacz Forda powie Ci że TDCI są awaryjne, fanatyk nie każdy. Wystarczy ogarnąć np, mondeoklubpolska...
O TDDI nikt złego słowa nie powie chyba że kupi po kosztach jak Ty.
Przypominam że "chwaliłeś się" jaki był problem aby wyprowadzić szczeliny w Twoim byłym Fordzie, potem przebieg który był poniżej 100k km... a w praktyce mógł kręcić już drugi raz... Wnętrze zniszczone...
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Kwi 2015, 06:06

Na fb mam polajkowany profil idealne na pierwsze auto i akurat ktoś szuka Mondeo w dieslu i sporo osób pisze że TDDI jest lepsze od TDCI więc coś w tym musi być.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe Audi S3 - najlepsze osiągi w swojej klasie
    Trzecia już generacja mocnego kompaktu jakim jest Nowe Audi S3 podniosła wysoko poprzeczkę możliwości przemysłu motoryzacyjnego. Całkowicie nowy silnik 2.0 TFSI Jednostka napędowa 2.0 TFSI otwiera nowy rozdział w historii ...