Witam.Mam pytanie.Czy istnieje takie cos ze podczas normalnej jazdy autem osobowym caly woz jest napedzany tylko przez jedno kolo??
Sprzeczalem sie z kolega i nie wiem czy mam racje;)
Mysle ze nie:P
On mowi ze tak:D
Koledzy - jak macie wątpliwości to podnieście koła napędowe w górę i sprawdzajcie - które ciągnie a które nie.Nie plączcie w to mechanizm różnicowy.Aby jedno koło mogło ciągnąć ,drugie musi mieć opór...nie ma znaczenia lewe czy prawe.Hej - bawcie się dobrze
Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...
Volvo S60 Polestar Concept to najszybsze koncepcyjne Volvo Najszybszy samochód koncepcyjny w historii Volvo to "Volvo S60 Polestar Concept" które wyposażono we wzmocniony rzędowy sześciocylindrowy silnik T6 napędzający cztery koła za pośrednictwem układu Haldex. Ten ...
3 koła....hmm wózki dla niepełnosprawnych. Jakby nie patrzeć jako taki to samochód, koła ma, hamulce także, kierownicę, biegi ale czy jest napędzane na przednie koło to niestety nie wiem
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.