Auto nie jedzie... biegi wchodzą bez sprzęgła

24 Maj 2012, 14:13

Witam jestem tutaj nowy mam na imię Krzysiek, jestem ze Śląska. Otóż zachciało mi się trochę poszaleć moim szatanem "renault 19" i na prostej drodze zacząłem tzw. "palić gumę" do momentu aż samochód nie stracił napędu około 5 sekund :( Włączam pierwszy bieg auto nie jedzie... i tak mogę do piątego. Auto nie jedzie. Od 3 do 5 biegu słychać dziwne stuki jakby skrzynia biegów chciała wejść na zębatkę. Biegi mogę wrzucać bez sprzęgła na włączonym silniku. Wydaje mi się ,że jest to przegub ale nie jestem pewny, jakie wasze zdanie na ten temat? Poznałem objawy głupot i teraz za nie zapłacę, napewno już tego nie powtórzę :roll:
krzychu941
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Renault 19

24 Maj 2012, 23:08

Pęknięta półoś na 99 % jedź do mechanika albo do kogoś na kanał lub na podnośnik i obejrzyj przód samochodu zarówno z prawej i lewej strony. Sam nawet dojrzysz pękniętą półoś bo jestem prawie pewny że to ona jest tu przyczyną.
przemek444
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Toyota Aygo - samochód do miasta
    Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...