Auto nie potrzebne od zaraz

08 Sie 2019, 21:09

Witam wszystkich. Przyszedł mi pomysł, aby zakupić samochód, lecz nie potrzebne do dojazdu do pracy itp. dla tzn. przejażdżek. Bardziej mam dylemat co do modelu. Jestem młodym człowiekiem, który po mału wkręca się w świat motoryzacji, 18lat. Na okres wakacji wyjechałem pracować za granicą (aktualnie). Nie wiem co zrobić z nadwyżką gotówki. Myślałem nad czymś kultowym co teraz są mi frajdę, a z wiekiem satysfakcje, że mogłem jeździć takim klasykiem. Rozważałem opcje, że jak skończę szkołę to wyjechałbym za granicę, a auto by stało w garażu. Oczywiście nie chciałbym go sprzedawać. Podam może fundusz i typ modeli, które może są warte uwagi. Fundusz to z 15/20k( jak za mało zawszę mogę go kupić za około 1-3lata, nie spieszy mi się). A modele to coś bardziej rozmyślałem z niemieckiego koncernu? Bmw e30/e32/e34, merc 124/126/190, volvo 850, audi 80, może coś japońskiego subaru? sam na prawdę nie wiem co mogę jeszcze podać, jestem otwarty na wszelkie modele. Co do pojemności sam nie wiem, niby nie mógłby być zbyt mocny, ale nie był przy okazji zawali drogą, raczej manual.
rolens
Nowicjusz

Auto: golf 2
Skrzynia biegów: Manualna

08 Sie 2019, 23:49

Może coś takiego? Auta z mojego miasta przy których wiem że stan jest naprawdę przyzwoity.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo 900 - samochód do driftu
    Volvo pożegnało się już z napędem na tył, ale kiedyś sprawy miały się zupełnie inaczej. A modele z serii 200, 700 i 900 wychowały wielu skandynawskich rajdowców i drifterów, którzy za ich kierownicą ćwiczyli ...