Auto nowe czy używane, jaki nie duży crossover

21 Maj 2018, 10:28

Czemu kombi odpada? To najbardziej funkcjonalne nadwozie, tym bardziej jeśli marudzisz o bagażnik.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

21 Maj 2018, 10:29

i30, 5 lat gwarancji bez limitu kilometrów. bagażnik 380l:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

21 Maj 2018, 10:53

Kombi odpada ponieważ i ja i moja kobieta należymy do grona którym kombi wybitnie sie nie podobaja. Wiem ze sa bardzo praktyczne ale nie przezwyciezymy tego.

I30 silnik ma litrowy to nie ten 3cylindrowy?
W konfiguracji spoko wyposazony z silnikiem 1.4 zmiescilby sie w 80tys porownywalnie z astra, jakie jeszcze auta warto miec na uwadze z tej klasy w fajnych cenach?
vertiz95
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Astra G

21 Maj 2018, 19:23

Miałem podobne rozterki jak Ty.
U mnie wybór padł na Forda Fieste Active (auto dla zony i dziecka).
Zdecydowały "bajery" w postaci bogatej elektroniki. W szczególności CTA czyli system monitorujący ruch poprzeczny. W przypadku naszego parkingu bardzo przydatna rzecz. Oczywiście nie bez znaczenia były bardzo pochlebne opinie o aucie.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Żona nie chciała również zbyt dużego samochodu aby komfortowo parkować i poruszać się po mieście.

Z twojego opisu zaproponowałbym C3 Aircross, nad którym też się zastanawiałem. Również chwalone auto.

Przy takich przebiegach nie ma co się obawiać o te silniki.
Najlepiej przejedz się tymi, które Ci się podobają i zdecyduj.
ajumalawa
Obserwowany

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: CITROEN BERLINGO
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

21 Maj 2018, 20:13

ajumalawa napisał(a):Miałem podobne rozterki jak Ty.
U mnie wybór padł na Forda Fieste Active (auto dla zony i dziecka).
Zdecydowały "bajery" w postaci bogatej elektroniki. W szczególności CTA czyli system monitorujący ruch poprzeczny. W przypadku naszego parkingu bardzo przydatna rzecz. Oczywiście nie bez znaczenia były bardzo pochlebne opinie o aucie.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Żona nie chciała również zbyt dużego samochodu aby komfortowo parkować i poruszać się po mieście.

Z twojego opisu zaproponowałbym C3 Aircross, nad którym też się zastanawiałem. Również chwalone auto.

Przy takich przebiegach nie ma co się obawiać o te silniki.
Najlepiej przejedz się tymi, które Ci się podobają i zdecyduj.

oglądałem fieste też, raz że jest bardzo mały nawet porównując do innych w tym segmencie np polo czy ibiza a nie ukrywam że patrząc na segment B to jak już skupiałem się na najpojemniejszych , po drugie jest troche zbyt "damski" będe go używał i ja, i kobieta więc dla nas odpada
a macie wiedze na temat aut demonstracyjnych? jak to wygląda? są zajechane czy warto mieć na uwadze
vertiz95
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Opel Astra G
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...