REKLAMA
Witam,
z góry przepraszam za zawracanie głowy, ale chciałbym poznać wasze opinie na temat mojego dylematu:
Otóż, mam zamiar kupić auto w granicach 10 tyś (ew. +1 tyś). Zależy mi na:
- mocy (tzn. 140KM+), pojemność silnika 3.0 raczej odpada gdyż nie bedzie mnie stać na utrzymanie
- wyglądzie (celuje w Coupe, ale sedan bądź hatchback też może być)
- roczniku (chciałbym 2000r.+, chociaż wiem, że czasami nie warto zwracać uwagi na rocznik , ale stan auta, boje się że im starsze auto tym szybciej zacznie się sypać)
- benzyna (z uwagi na sporą moc i pojemność preferowałbym też i Gaz, czyli auto które dobrze znosi taką instalację) samej benzyny też się nie obawiam gdyż rocznie robię może ze 2 tyś km.
Szukam auta w które będę mógł wkładać pieniądze w modyfikacje (wygląd zewnętrzny, zmiana świateł, wnętrza itp.). Tym razem chciałbym mieć auto na kilka lat.
Nie wykluczam sprowadzenia samochodu z Niemiec.
Odpada każda Mazda, BMW oraz Mercedes (po prostu nie lubię tych marek)
Póki co moje typy to:
- Peugeot 406 Coupe 2.0 132 KM przykład:[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (bardzo ładny)
- Honda Accord VI 2.0 150KM przykład:[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (w zasadzie jedyna Honda która mi się podoba)
- Alfa Romeo 156 LIFT 2.0JTS przykład:[link do oferty na Allegro wygasł] (znajomy bardzo ją sobie chwalił, jeździł 2 lata i nic większego się w niej nie działo)
- Alfa Romeo GTV 2.0 16V przykład:[link do oferty na Allegro wygasł] (o niej niestety nic nie wiem, po prostu przykuła moją uwagę)
Miałem na oku jeszcze Ford'a Cougar'a ale jak zobaczyłem krótki wyścig miedzy nim (V6 190KM) a Hondą Civic 125KM, gdzie Ford nie istniał to odechciało mi się go mieć
Cóż, jakbyście mieli inne propozycje aut spełniających moje wymagania (mogłem przeoczyć jakiś model) lub opinie/porady co do tych modeli to proszę pisać
Pozdrawiam