REKLAMA
Jako, że jestem nowy to wypadałoby się przywitać, więc witam Was wszystkich:)
Na wakacje zamierzam wyjechać do Niemiec na 2 miesiące, chciałbym zarobić na jakiś samochód. Pieniądze jakimi będę dysponował to tak do 5 tyś zł. Niestety nie jestem jakimś specjalistą w tej dziedzinie, dlatego proszę Was o pomoc. Na szczęście, jeśli mi się uda to podczas oglądania samochodu byłaby ze mną osoba, która zna się na tym fachu, aby sprzedawca nie wcisnął mi rozpadającego się bubla.
Wiadomo, że w tej cenie nie kupie nowego, pięknego samochodu. Chciałbym kupić samochód, który nadawałby się na polskie drogi. Chciałbym aby auto paliło w graniach rozsądku, tak do 7litrów(nie osiągam prędkości światła na drodze, przeważnie jeżdżę tak 100-120 km/h). Nie posiadam stałej pracy(rodzice nie będą mi auta opłacać), dlatego chciałbym aby ten samochód był w miarę solidny i bezawaryjny(wiadomo jak na auto 14 letnie+, bo nie kupie w tej cenie auta nowszego niż 2000 rocznik). Na miesiąc będę robić jakoś 300-400 km(jestem studentem), dlatego miło jakby miał przebieg tak do 150-180 tyś w tej cenie. Chciałbym też aby posiadało klimatyzację, elektryczne lusterka i szyby(z przodu minimum) oraz 4/5 drzwi(bajery jak podgrzewane siedzenia mnie nie interesują, więc raczej interesuje mnie standardowe wyposażenie). Typ samochodu to raczej sedan/hatchback, ewentualnie kombi ale nie mega długie. Proszę Was o pomoc oraz porady, z góry dziękuję:)
Oczywiście całkiem możliwe, że wymagania są za wysokie w tej cenie, dlatego proszę Was o Wasze indywidualne porady(bo znacie się lepiej). Prosiłbym o podanie modeli, gdyż aukcje mnie nie interesują(bo pieniądze będę mieć koło września)