Auto od 37k do 45k + opinie o Ford Mondeo III

08 Mar 2008, 20:44

Witam serdecznie.
Razem z ojcem postanowiliśmy przesiąść się z koreańskiego Lanosa do 'odrobinę' luksusowego samochodu. Prosimy szanownych Forumowiczów o rzetelne porady. Oto kryteria:
- Możemy przeznaczyć od 37000 do ok. 45000.
- Diesel.
- Bogate wyposażenie (Klima, ABS, ESP + mile widziany automat tiptronic)
- Rocznik >=2003

Szukając po dealerach i komisach natrafiliśmy na takie cudo:
http://www.eurocar.pl/car.php?id=1538
Jak widać na zdjęciach, samochód w bardzo dobrym stanie, ale gryzą nas opinie użytkowników o silnikach TDCI (wynikające z kiepskiej jakości paliwa). Do tego spotkałem się z opiniami, że za takie pieniądze w ogóle nie warto myśleć o Fordzie, a poszukać chociażby Audi A6.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
aquiller
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

08 Mar 2008, 20:55

W tamtym roku jeździłem nowym - tragedia.

Rozśmieszyło mnie wnętrze wykonanie jak w koreańcach, tandetne plastikowe klameczki i materiały, wszystko trzeszczy. No i awaryjność jest bezkonkurencyjny no może lepsza jest Renówka.

Kupiłbym 10 letniego passata i byłby lepszy niż ten Ford
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

08 Mar 2008, 23:55

Dobra, zignorujcie moi drodzy część o opiniach o Mondeo. Proszę jedynie o wskazówki co do autka od 37 - 45k. Oczywiscie moze oscylowac +- te pare tys. Audi A6/4 ? Passat - kradna :/ Moze BMW serii 3 ?
Pozdrawiam.
aquiller
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

09 Mar 2008, 10:50

Ja wziąłbym Audi A6/A4.
Audi jest boskie, chociaż ludzie mogą mówić, że drogie zawieszenie, no to co a komfort i przyjemności z jazdy to co ?
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

10 Mar 2008, 12:28

To zależy czy chcesz mieć auto mniejsze a nowsze, czy starsze a większe. W tej cenie dostaniesz całkiem nową Astrę II w full opcji w dieslu.
Jak poszukasz to znajdziesz kilkuletniego Golfa V, czy Passata B5 FL.

Jeżeli ma to być auto, które ma aspirować do miana luksusowego (chociaż nie wiem co rozumie poprzez luksusowe były kierowca Lanosa), to faktycznie uderzaj w Audi. Do 45 tys. zł ciężko będzie znaleźć dobre Audi A3 nowego typu.

Możesz też zainwestować w Mercedesa C-klasa.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Mar 2008, 20:25

Prawdziwą alternatywą dla mondeo tak na prawde jest passat ale ja bym wolał wziąść mondeo tylko wersje z silnikiem 1.9 TDDi bo jest mniej wadliwy niz nowszy 1.9 TDCi

Za Mondeo przeważają jego wspaniałe właściwości jezdne do których passat nie ma najmniejszych szans, passat za to jest solidniej wykonany i ma wyzszej jakości wnetrze, ale cena... za te same pieniadze mozna kupic passata albo o 2-3 lata młodsze mondeo. Ja jako kierowca Mondeo polecam je ;]
Norbi89
Nowicjusz

Miejscowość: Bierutów

12 Mar 2008, 19:36

Zdecydowanie nie polecam.....jest wiele innych, lepszych, fajniejszych aut za takie pieniądze. Każdy się ze mną zgodzi że lepiej zainwestować w niemieckiego konkurenta VW PASSATA (satysfakcja gwarantowana).
FORD....bleee
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie