Auto po L-ce , do 8 tyś zł.

29 Sie 2011, 17:04

Napiszę tak, że bardzo spodobała mi się honda Civic VI w wersji 2/3 drzwiowej, chociaż golf IV też jest niczego sobie, ale tak jak wcześniej napisałem rocznik musi być 2000 albo wyższy bo rodzicielka na inny się nie zgodzi... Ale tak jak również wtrąciłem potem...kwota to tak do 10 tyś .
bossik21
Nowicjusz

29 Sie 2011, 17:13

To ja bym brał Civica,no chyba że coś takiego jeszcze [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Sie 2011, 17:20

diabl0001 napisał(a):ze wzgledu na to ze zmienne fazy rozrzadu + gaz nie jest to super rozwiazanie :D

Świetnie mi to kolego wytłumaczyłeś, liczyłem na bardziej konkretną odpowiedź, bo co mają zmienne fazy rozrządu do zasilania silnika gazem. Może inżynierem nie jestem, ale trochę wiedzy mam i nie widzę zależności między fazami rozrządu a LPG :)
Zuckerman
Nowicjusz

Auto: Astra C14NZ

29 Sie 2011, 18:23

Chodzi o to, że starsza instalacja nie wie kiedy zwiększa się otwarcie zaworu i wtedy nie może dać odpowiedniej dawki, może w sekwencji to już działa lepiej. Ja też nie do końca wiem jak to może nie działać. Rozumiem, że na mikserze to może być problem, a co w przypadku blosa, który reguluje dawkę na podstawie podciśnienia?
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

31 Sie 2011, 22:10

Ok.
Może byście mi polecili jakieś konkretne aukcjie najlepiej jak najbliżej województwa Podlaskie (mieszkam w okolicy Łomży). z góry dziękuje.
bossik21
Nowicjusz

01 Wrz 2011, 03:29

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chroń środowisko! Nie wylewaj olejów gdzie bądź!
    Natknąłem się na artykuł który przedstawia kilka negatywnych aspektów wylewania olei gdzie popadnie. Wiadomo każdy z nich korzysta, ale nie każdy wie co z nimi potem robić. "Wiele ludzi, przede wszystkim właściciele ...

01 Wrz 2011, 20:54

Barol podał bardzo ciekawe propozycje.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

01 Wrz 2011, 22:04

Honda Civic
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]

Ford Focus
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
Aczkolwiek tutaj spalanie będzie już większe ok. 8-9 litrów w mieście no i trzeba pamiętać, że Fordowskie benzyny nie lubią gazu.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza