REKLAMA
Witam,
jestem nowym użytkownikiem forum, a temat stworzyłem po skorzystaniu z wyszukiwarki tematów - co nie przyniosło pożądanego efektu ponieważ mam dodatkowe kryteria które chciałbym aby spełniło auto niż tylko "coś za 25 tyś".
Mianowicie przede wszystkim obecnie jeżdżę VW Polo i pora na zmianę zabaweczki na większe auto, w którym będzie miejsce normalnie dla 4 czy 5 osób więc kryterium jeden 4/5 drzwi i "większe". Dalej się wyklaruje o co mi chodzi.
Drugie kryterium, główne, chciałbym aby samochód miał napęd na tył ewentualnie /stały/ napęd na 4 koła - nie dołączany.
3cia sprawa - niech auto ma trochę mocy... 120KM, może nawet preferowane 150KM minimum.
Rodzaj paliwa? Cokolwiek co /nie jest/ gazem, ze spalaniem maksymalnym do 12 litrów na 100km bo to spokojnie mogę znieść bez zastanowienia większego. Kryterium w tym miejscu jest przede wszystkim brak awaryjności silnika i/lub samochodu.
O cenie napisałem w temacie więc jeszcze raz, preferowane - mniej niż 30 tyś. Zakupem się dopiero interesuję nie jest powiedziane ze dokonam go już dziś czy za miesiąc. Może dopiero za kilka miesięcy.
Generalnie nie jestem w żaden sposób przekonany do japońskich samochodów, i nie chcąc tu nikogo urazić, ich wnętrze wydaje się być 100 lat za innymi samochodami, a to również dla mnie ważne, wiem ze to "kwestia gustu". Zbyt dużego nie mam nawet doświadczenia z japończykami, więc może są jakieś w tej kwocie które i wyglądają ładnie.
Ah, nie chciałbym aby auto było specjalnie starsze niż 7 lat.
Na co patrzyłem i nad czym obecnie rozmyślam?
1) Audi A4 B7 Quattro, ewentualnie B6
2) Mercedes C Klasse W203 po lifcie
3) BMW Serii 3, E90 ale te wydają się jednak być droższe od innych, E46 /nie/ wchodzi w grę.
4) BMW Serii 1, najmniejsze z wymienionych ale nie pogardzę.
Macie może jakieś inne typy? Możecie coś polecić i powiedzieć z wyżej wymienionych aut jakich szukać silników albo ewentualnie na co zwracać uwagę? Jak na razie najbardziej skłaniam się ku Audicy, pomimo napędu na wszystkie 4 koła. Preferowałbym jednak na tył.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.