dzida napisał(a):Nie chce nic mówić ale wszystkie mocniejsze auta, które rozpatrujesz będą miały swoje lata
I będą miały swoje za uszami więc wystarczy zgłębić temat chociażby BMW 650 żeby zobaczyć co oznacza serwis...
Ogólnie poszukiwanie zacząłbym od znalezienia konkretnych mechaników do danej marki.
xchaotic napisał(a):Na IS-F juz patrzylem ale jakos ciezko mi byloby wylozyc ponad 100K + serwis/naprawy na auto z 2008. To juz kope lat.
To zdanie zwiastuje klęskę finansową bo się nie znasz a do tego chcesz robić rocznikiem łał czyli takie typowe pozoranctwo...
Zrozumiałbym gdyby ten Lex miałby 20lat a poziom jego kultowości równy byłby golfowi4 albo bmwe46 ale tak nie jest.
Przy IS-F masz szansę uratowania kasy a płacisz za jakość w stosunku do do cen serwisu/osiągów itp...
Więc sprawdź sobie co się psuje w Twoich typach a zobacz co się psuje w ISFach... Możesz też porównać ceny allegrowe np: używanych silników/skrzyń oraz elementów eksploatacyjnych zobaczysz skąd jest ta cena.
I gdyby był to w124 no to jest tańszy ale wydasz parę złoty u Heńka w stodole i będzie jazda ale w przypadku Twoich typów będzie już konkret temat... i to co chłopaki pisali to o 30k to bardziej myśleli o wstępie do zabawy.
Dam Ci prosty przykład:
silnik do bmw 650 GC to koszt około 25k-30k jego trwałość w zależności od sposobu korzystania ale szacowana na 100tyś.km.
Zestaw turbin z wymianą około 10-12k
Skrzynia biegów nawet nie wiem dokładnie ale pewnie około 10k.
Rozrząd hmmm podobno max lipa cenowa...
A do tego znajdź kogoś kto ubierze to w elektronikę...
![OK :ok:]()
Ogólnie typy które podałeś są fajne ale jest to inny poziom serwisu oraz cen którego dotąd nie znałeś.
p.s
Mój kolega od roku walczy z m6 wydał już około 30k w naprawy a dalej auto nie jeździ, i kupił je w dobrym stanie technicznym w 100% jeżdżące.