Auto rodzinne 50-55 tyś

22 Lis 2013, 11:43

Tak jak w temacie. Zastanawiał mnie Ceed(to auto dla znajomego) 1.4 mpi/ hyundai i30. Może jest coś ciekawszego w tej cenie? Skoda rapid odpada(zdecydowanie mniej miejsca od wymienionej wyżej dwójki) . W grę wchodzi hatchback . Silnik 100 km wystarczy :)
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

22 Lis 2013, 12:34

Do koreancow dorzucilbym chevroleta Cruze i fiata bravo (o ile nie musi byc kombi).
Tyle ze koreance byly nie tak dawno modernizowane wiec gdyby nie jedno ale sklanialbym sie raczej ku nich (na plus dochodzi dodatkowo dluzsza gwarancja). To ale to slabe silniki, mam na mysli malo dynamiczne. Zarowno w i30 jak i ceed rozwazalbym tylko topowe 1,6 (smiesznie to brzmi troche :) ale mocniejszych silnikow na razie brak).
Ale jak ktos ma spokojny styl jazdy to slabsze 1,6 tez bedzie ok, ale 1,4 to juz chyba tylko dla pradziadkow ;/

Za 50 tys to wszedzie beda biedne wersje, ale za 2-3 miechy mozna bedzie cos ugrac na wyprzedazach.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017

22 Lis 2013, 13:58

jasne, też z wyborem wstrzymałbym się - przynajmniej do poczatku przyszłego roku
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

24 Lis 2013, 13:14

Zarówno Kia Ceed jak i Hyundai i30 to bardzo fajne samochody,przynajmniej mi bardzo się podobają. teraz w styczniu za około 50 tyś zł niekoniecznie będą to biedne wersje,ponieważ jest coś takiego jak wyprzedaż rocznikowa i możesz wynegocjować wyższy standard wyposażeniowy w niższej cenie.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3

26 Lis 2013, 16:59

A to koniecznie musi być nowy samochód ? Z używanych można znaleźć dużo, dużo lepsze propozycje. Z takim budżetem osobiście wybrałbym się do Niemiec po oryginalną Alpinę D3 w dieslu. Niewyobrażalna jakość wykonania i bardzo mało traci na wartości:
[link do AutoScout24 wygasł]
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

31 Gru 2013, 10:39

teraz już spokojnie możesz się rozglądać za samochodami, już od jakiegoś czasu są wyprzedaże roczników. Jak auto rodzinne to myślę, że najlepiej się sprawdzi kombi, żeby wszystko można było zapakować. Może taka dacia http://renault-tandem.pl/samochody-nowe ... 2H-PB.html nawet poniżej ceny, jaką chcesz zapłacić za samochód.
For-Sys
Nowicjusz

Miejscowość: krakow/lzn
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen T5 4MOTION
    Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...