Auto rodzinne do 10 tys.

14 Sty 2019, 19:05

Witajcie, na forum jestem nowa i potrzebuje porady.
Szukam auta rodzinnego, ale nie przesadnie ogromnego (VW Sharan odpada). Dużo już czytałam i mam wrażenie, że im więcej wiedzy chwytam tym mniej wiem a wybór staje się trudniejszy. Ale do rzeczy. Interesuje mnie auto w benzynie, przestronne i nie zjadajace hektolitrow paliwa i oleju. Mój budżet to 10 tysięcy. Intensywnie myślę nad oplem zafira a silnik 1.8 benzyna lub Renault Grand Scenic również benzyna. Powiedzcie który byście wybrali i dlaczego? A może macie jakieś swoje typy? Od razu mówię, że na Toyote niestety mnie nie stać. Podoba mi się również VW Touran, ale z tego co widzę do 10 tysięcy w benzynie to same jakieś podpadajace oferty. Liczę na was i z góry dziękuję.
Nieznajoma33
Obserwowany

14 Sty 2019, 19:19

Zafira jest bardzo spoko opcją. W miarę przestronne auto na podzespołach astry więc koszty utrzymania będą stosunkowo niskie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekomobilność - podróżowanie wymyślone na nowo
    Pojęcie ekomobilności obejmuje nie tylko niskoemisyjne pojazdy, lecz także wszystko, co ułatwia korzystanie z nich, np. zróżnicowanie środków transportu i dostosowanie ich do potrzeb użytkowników, nowe ...
    Skoda Kodiaq 4x4 dojechała na metę Rajdu Dakar
    W stawce samochodów, które wyruszyły na trasę tegorocznej, 40. edycji kultowego Rajdu Dakar pojawiła się ŠKODA KODIAQ. SUV pokonał liczącą prawie 10 000 km trasę wiodącą po pustyniach i bezdrożach Ameryki ...