Auto rodzinne do 35tys.

17 Lis 2018, 10:36

Witam, proszę o pomoc bo z mężem już zwariuję. Szukamy auta rodzinnego do 35 tys. max. Zależy nam na aucie o sporym bagazniku i takiego ktore spokojnie zmieści 2 rwfy. Jazda w większości po mieście i raz na 2 m-ce wypad w trasę od 150 do 300 km. Mąż ogląda diesle, ale mi się wydaje że na nasze potrzeby wystarczy benzyna. Nie chcę przerabiania na LPG. Podobają nam się: Hyundai i40, kia cee'd 2, Citroen C5. Ale zewsząd pojawiają się głosy a może skoda, może ford, peugeot 508... Kompletnie się nie znam:( Poradźcie proszę czy te auta są warte uwagi, ewentualnie za czym jeszcze się rozglądać. A! rocznik jak dla mnie od 2011(ale jeśli jest coś sensownego od 2009 to też rozważymy). Pomocy!:)
Ostatnio edytowany przez Autolaik, 17 Lis 2018, 12:14, edytowano w sumie 1 raz
Autolaik
Obserwowany

17 Lis 2018, 10:46

Autolaik napisał(a):Szukamy auta rodzinnego do 35 tys. max. Zależy nam na aucie o sporym bagazniku i takiego ktore spokojnie zmieści 2 rwfy

Jeśli głównie do miasta to rzeczywiście benzyna będzie lepszym wyborem.
Możecie szukać kombi z segmentu D np.
Citroen C5 2.0
Ford Mondeo Mk4 2.0 (tutaj można zerknąć również na liftback)
Mazda 6 II 2.0 (tutaj można zerknąć również na liftback)
Honda Accord VII 2.0
Renault Laguna III 2.0 (to auto pod względem przestronności jest zbliżone do segmentu C)

Lub kombi z segmentu C:
Opel Astra J 1.4T
Hyundai i30 II 1.6
Ford Focus Mk3 1.6
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

17 Lis 2018, 16:50

Pewnie stereotypem rzucę ale czy fordy i mazdy nie łapią szybko rdzy? Widziałam auto znajomych (mazda) i wyglądało tragicznie po 7 latach użytkowania:/ Mam też obawy co do renault po tym jak rodzice mieli scenika i wiecznie się wszystko psuło, a naprawy do najtańszych nie należały. Zdaję sobie sprawę, że nie ma aut bez wad, ale chciałabym uniknąć tylu ilu można:)
Autolaik
Obserwowany

17 Lis 2018, 17:19

Zależy od generacji modelu, Laguna III akurat jest bardzo ciekawym autem, chociaż ma trochę głośne zawieszenie, ale stosunek ceny do tego co oferuje - rewelacyjny.
Mazdy z tamtych lat mają faktycznie problem z rdzą, polecam patrzeć na auta z Danii, sporo z nich miało robioną profesjonalną konserwację podwozia w Danii.

P.S. wysłałem Tobie prywatną wiadomość.
tomekdk

17 Lis 2018, 17:27

tomekdk napisał(a):sporo z nich miało robioną profesjonalną konserwację podwozia w Danii.

hehe, mam kilka duńczyków na stanie i faktycznie tak jest jak piszesz z tą konserwacją. Nawet sąpapiery na to zabezpieczenie antykorozyjne.
Bardzo fanie jest to zrobione, np. też cała komora silnikowa jest zlana takim jak gdyby woskiem , łącznie z kielichami amortyzatorów.
Ale...janusze przyjeżdżają i odchodzą bo coś Panie było robione, coś się lepi, to źle wygląda, itp takie komentarze, szkoda się nawet odzywać i rozmawiać z ludźmi którzy zielonego pojęcia o samochodach nie mają.
I jak tu sprzedać
-zardzewiałe ...źle
-nie zardzewiałe bo dobrze zakonserwowane...źle
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Jimny jest obecnie najtańszym osadzonym na ramie autem terenowym, które jest oferowane w polskich salonach. Jego ceny zaczynają się od 64 900 zł. W tej kwocie otrzymamy pojazd napędzany silnikiem o pojemności 1,3 litra ...
    Czy Honda Accord to dobra inwestycja?
    Decyzja o zakupie nowego auta dla wielu osób jest prawdziwą męczarnią. Bardzo duża oferta, bardzo dużo danych liczbowych, mnóstwo informacji. Jednak przyjrzyjmy się na przykładzie jednego z modeli Hondy jakie ...