REKLAMA
Witam!
Przymierzam się do zakupu auta używanego do 40 tys. Interesuje mnie kombi/hatchback/liftback. Silnik ma być pod LPG więc tylko benzyna ew już z założoną instalacją. Silnik max do 2.4 aczkolwiek im mniej tym lepiej w sumie, mniejsze OC. W tej kwestii głównie chciałbym dostać porady, jakie auta i z jakim silnikiem najlepiej szukać (bezpośredni wtrysk raczej odpada choć wiem, że i to ludzie gazują).
Generalnie jestem spokojnym kierowcą ale też nie chciałbym, żeby był to kompletny muł i zabraknie mocy kiedy będzie ona potrzebna np przy wyprzedzaniu.
Auto głównie będzie użytkowane w mieście, ale w weekendy będę jeździł w trasy z rodzinką. Rocznik w jaki celuje to 2010 +/-, chciałbym żeby miało ten tempomat i czujniki parkowania z tyłu
Mam kilka typów aut, które mi się podobają, może ktoś się wypowie o nich albo da inne propozycje, moi faworyci:
- Insignia hatchback 1.6T (nie wiem czy ten silnik nie za słaby jak na tą krowe i jak z awaryjnością oraz nie do konca jestem pewien czy to sie pod LPG nadaje, ciezko cos sensownego wyszukac i wszedzie sprzeczne opinie)
- Mazda 6 II hatchback/kombi przedliftowe 2.0 147km (tu jedyny minus to powszechna blacha i ruda u mazd)
Bądź jeszcze:
- Audi A4 B7 1.8T
- Seat Exeo 1.8T (tak na prawde to samo co audi )
- Myślałem o focusie MK3 hatch bo kombi paskudne, mondeo tez mi się średnio podoba.
- Mercedes C W204 kombiak 1.8 bodajże 156km?
Dzięki za każde porady, opinie. Ogólnie mam już mega mętlik od szukania tych aut, czytania for itp a raczej zielony jestem w tym temacie