Przejedź się ze 20 minut. Potem wysiądź i sprawdź czy któraś felga jest bardziej gorąca od reszty. Mogą hamulce ściągać, albo ręczny w bębnie się blokuje po jednej stronie.Były może ostatnio robione przeguby? Co znaczy, że kierownica jest krzywo? Jak mogli ustawić Ci geometrie na krzywej kierownicy??? Żadne łożyska raczej nie wchodzą w grę. Czemu ta kierownica jest krzywo?? Samochodzik jest po jakiejś stłuczce???
Nie skupiaj się tylko na przednich kołach, tak samo może za to odpowiadać tył jaki i przód. Wahacze proste? Stabilizator krzywy? Tylko przy stłuczce/dużej dziurze/ogólnie mocnym szarpnięciu mógłby się skrzywić, ale raczej nie byłby powodem znoszenia.
Pewny jesteś w 10000000% że zawieszenie jest ok?
Znaczy: wahacze bez luzów i proste, belka tylna prosta, stabilizatory ok I PRZEDE WSZYSTKIM GUMY ZAWIESZENIA (ZWŁASZCZA PODUSZKI BELKI)? Sprawdzenie zawieszenia w dobrym warsztacie kosztuje ok. 30 zł. Powiedz im żeby spojrzeli na belkę i wahacze. (W SUMIE I TAK OD TEGO ZACZNIJ) = Jeżeli tak to sprawdź hamulce, luzy na drążkach i końcówkach, wyprostuj kierownicę i jedź na dobrą geometrie). W takim razie musi być ok.
Obstawiam że problem leży w:
Wahaczach / belce / hamulcach (raczej bębnach ale nie koniecznie), gumach zawieszenia (raczej poduszkach belki), bądź nie profesjonalnie robionej geometrii bez ustawienia kierownicy i sprawdzenia luzów... Jak mocno znosi??? Zmienia się coś przy hamowaniu? Czy jak puścisz kierownice to wróci do pozycji:
Prostej czy skręconej (patrząc na kierownicy)?
Jeżeli żadna z tych rzeczy nie poskutkuje to możesz w ostateczności zmienić skrzynię biegów, może coś dyferencjał wariuje. Jak nie to albo masz pokrzywioną budę, albo samochód był składany z pięciu.
Pytanie jeszcze czy wszystko jest dobrze zamontowane? Np.: Amortyzatory / sprężyny czy nie są krzywo wsadzone?
Zacznij od sprawdzenia tych hamulców tak jak napisałem na górze. Lewa felga nie ma prawa być cieplejsza od prawej i na odwrót. Za to przednie koła mogą być troszkę cieplejsze od tylnych, NIE NA ODWRÓT!!! Jeśli tylne będą cieplejsze to ręczny od razu jakie główny podejrzany. Nie będzie mnie kilka ładnych dni na forum, więc nie miej za złe, że nie pomagam dalej.
Pozdrawiam i mam nadzieje, że pomogłem
![Uśmiechnięty :)]()
.