06 Cze 2014, 15:08
No tak to z nimi bywa:)
Mazdę II oglądałem początkowo, wszystko super pięknie, jej też się podoba z tym, że ceny podchodzą pod 40k, i od razu naszła mnie myśl - dałbym za tą Mazdę powiedzmy 38 koła, a za 38k to mam w super stanie E90 320d 163KM.. i tak to po kolei leci.
Jest tak na prawdę kilka modeli, które mi się podobają i cały czas wokół nich krążę, wracam itd.
Mondeo IV - brak sensownego silnika w okolicach 30-35 tys.
BMW E90 - 320d 163KM 28-33 tys , wszystko fajnie lecz najmniej w nim miejsca z pozostałych aut
Lexus IS220 - super auto, wygląd, wnętrze też, ale niestety koszty utrzymania i serwis drogie, ponadto i tak chleje dużo ropy ta wersja.
Audi A4 B7 - bardzo mi się podoba, wnętrze podobne do Passata, które mi się widzi, ale nie wiem który najlepiej silnik, czy ten 1.8T +LPG? czy co.. A w internecie same ogłoszenia tych wadliwych 2.0 d 140 KM
Opel Insignia - wszystko mi się w nim podoba, silniki też jakieś sensowne są, ale to już bardzo nowe auto, roczniki po gwarancyjne i nie chcę się wsypać na "standardowe" wymiany itp, które kosztują tysiące.
BMW E60 - za 35 tys. to jedynie mogę liczyć na 2 w 1 pospawane, albo z pierdylionem przejechanych km
Citroen C5 III - bardzo ładnie wygląda, w środku wygodnie, jednak ten 2.0 HDi 140 KM to czołg, mocniejszych praktycznie nie ma, a jak są to cena +++
Dodam, że odpadają auta typu BMW e46 na full wypasie, Vectra C, Toyota Corolla, Honda Accord, Audi A4 B5/B6, Mondeo III, Jaguary, itp. z tych generacji - niewiele więcej mają do zaoferowania od mojego aktualnego auta (mówię o rzeczach istotnych, które najbardziej są mi potrzebne) i szkoda mi trochę kasy wykładać na nie i jeździć kolejne 3-4 lata.Mercedesy niestety też odpadają już nie tłumaczę dlaczego hehe:)
Chevrolet Cruze?