Auto segmentu C do 15-16k

15 Wrz 2016, 10:50

Witam
Poszukuje auta segmentu C do ok. 15k. Kilka istotnych informacji oraz wymagań:
-auto musi być w miarę bezawaryjne (robię autem ok. 40 000-50 000km rocznie)
-będzie użytkowane głównie w mieście, rzadziej w trasie (raz w miesiącu)
-silnik benzynowy, najlepiej 1.6 100+ KM
-z wyposażenia wystarczy mi radio, klima, elektryczne szyby (chociaż przednie), chociaż im więcej tym lepiej
-w miarę duży bagażnik, chociaż wystarczy ok.340l
- auto z Warszawy i okolic ( odbyłem już wycieczki po ok. 700km i samochody okazały się szrotami, wiec wole już nie ryzykować dalekich wyjazdów)

Póki co rozglądałem się głównie Peugeotem 307sw, ale obejrzałem już ok. 20 egzemplarzy i żaden nie był warty wzięcia.
Z aut za którymi zacząłem się teraz rozglądać jeszcze to Citroen C4 i Focus Mk2, chociaż wnętrze forda średnio mi leży.
Czy są jeszcze jakieś auta za którymi warto się rozejrzeć w tym segmencie ?
Macie jakieś propozycje ?
xSannti
Nowicjusz

Auto: Mazda 323F BJ
Silnik: 1.4 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

15 Wrz 2016, 12:49

Bliźniaczym modelem do focusa jest volvo s40/v50 także możesz zerknąć. Popatrz też na corollę e12, mazdę 3
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Wrz 2016, 13:22

Corolla mi się nie podoba kompletnie, natomiast Mazdę 3 brałbym z pocałowaniem ręki. Jeździłem 323F BJ i uwielbiam te auta, tylko niestety rdzewieją niemiłosiernie. Oglądałem egzemplarze z 2008 pordzewiałe, a w taki temat nie chce wchodzić. Z Volvo obawiam się rownież o korozje chociaż nie wiem jak z nim to dokładnie wyglada. Poza tym jest trochę za duży juz.
xSannti
Nowicjusz

Auto: Mazda 323F BJ
Silnik: 1.4 75KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

15 Wrz 2016, 13:39

Mazde 3 chciałeś, a nie chcesz Volvo s40 bo za duży? :lol: (facepalm)
Panie, weź pan sprawdź wymiary tych aut, a potem pisz takie herezje :lol:
twecho
Początkujący

Auto: M
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Veloster oraz Veloster Turbo
    Podczas targów motoryzacyjnych NAIAS 2018 w Detroit Hyundai zaprezentował nowy model Veloster i Veloster Turbo. Awangardowy projekt samochodu jest efektem współpracy projektantów z Korei oraz Stanów ...