Auto segmentu E/F do +/- 15 tys. zł

17 Lut 2013, 20:55

Witam Forumowiczów. Rozglądam się za samochodem niepowtarzalnym, wygodnym, dobrze wyposażonym (to już niekoniecznie, jeśli będzie nadrabiał prezencją :wink: ) do 15 tys. zł. Preferowany typ nadwozia to sedan/coupe, silnik tylko i wyłącznie benzynowy. Chciałbym założyć instalację LPG albo kupić z już założoną. Nie będzie to na pewno samochód do codziennego przemieszczania, z racji, że przejazdy komunikacją miejską mam za darmo, ale też nie taki do jazdy raz na miesiąc. Raczej do jazdy po mieście w weekendy, czasem w tygodniu, ale dłuższe trasy też będą wchodziły w grę.

Ograniczyłem wybór do kilku samochodów i wersji silnikowych:

- Daimler XJ/Jaguar XJ 40 (to jest ten z prostokątnymi tylnimi lampami) 4.0
- Lancia Kappa 2.0 16V Turbo/2.0 20V Turbo
- Alfa Romeo 164 3.0 V6 24V
- Alfa Romeo 166 (sprzed liftingu w 2003 r.) 2.0 V6 Turbo/3.0 V6
- Saab 900 I generacji (Krokodyl)

Wizualnie każdy samochód ma coś w sobie i ciężko dokonać mi wyboru. Jeśli chodzi o koszty, to sądzę, że to podobny pułap cenowy, a może się mylę? Nie mówię tu o kosztach części, bo to łatwo sprawdzić, ale serwisu. Gdyby ktoś miał przyjemność jeździć którymś z wyżej wymienionych/pracował w warsztacie samochodowym albo zwyczajnie znał się na samochodach prosiłbym o polecenie/odradzenie :wink: Z góy dziękuję!
DeanCorso
Nowicjusz

Auto: Nie mam

25 Lut 2013, 23:33

Z racji dużego odzewu, żebyście nie pisali nadaremno, zaznaczam, że z zestawienia wylatuje AR 166 :P
DeanCorso
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Lut 2013, 00:51

pytając się o takie auta będziesz musiał zaczekać na porządną odpowiedź bo prędzej ktoś napisze, żebyś się nie pchał w te auta bo drogie części i ciężko dostępne, i najlepiej lanosa bo dobrze znosi gaz i można znaleźć od pierwszego właściciela :D

A tak serio, z tego co udało mi się poczytać to najlepsze opinie ma Alfa i Lancia ale wg mnie najładniejszy Jaguar :)
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny brud na samochodzie
    W okresie zimowym, z powodu topniejącego śniegu, na drogach często zbiera się błoto i sól, co skutkuje koniecznością częstych wizyt kierowców na myjni. Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę z ryzyka jakie ...