Auto sprowadzone z holandii

16 Wrz 2016, 17:54

Witajcie,

mam problem, mąż sprowadził auto z Holandii, mamy fakturę zakupu, z ceną auta i kwotą za export , fakturę za niemiecki brief na EU, dokument z rdw, ksero dowodu rejestracyjnego i jeszcze jedno ksreo mówiące o rodzaju pojazdu. Problem polega na tym, że holenderski sprzedawca poinformował męża po zakupie auta, że jest w Holandii podatek od luksusu (zwany też podatkiem królowej) i musi dopłacić 500 euro, niestety na stronie internetowej nie było takiej informacji ani przed zakupem nikt go o tym nie poinformował i nie był na coś takiego przygotowany, wtedy sprzedawca zaproponował mu, że za 150 euro wystawią niemiecki brief i wyślą dokumenty pocztą. Auto było zakupione 29,08,2016, papiery miały przyjść za tydzień tj. 05,09, czekaliśmy do 09,09 i napisaliśmy maila do człowieka, który finalizował zakup, bez odzewu, mąż od 14,09 do dziś dzwoni codziennie ale albo mówią zadzwoń jutro po 16, już wysyłamy ale zadzwoń jutro, a dziś powiedzieli, że oddzwonią i nic, mąż próbował się skontaktować ale brak odzewu. Mam pytanie i prośbę może ktoś z forum miał podobny problem i może pomóc.

P.S. przepraszam za błędy i pozdrawiam
automicra
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 06 2001
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...
    Jak bezpiecznie holować samochód osobowy?
    Niezależnie od tego ile jeździmy samochodem dużo czy też mało nie możemy założyć, że nie przytrafi nam się awaria, która unieruchomi nasz pojazd. Dlatego warto wiedzieć co zrobić, gdy do takiej sytuacji dojdzie? Po ...