Auto terenowe do 30 tys

17 Paź 2011, 19:13

Witam mam pytanie jaki polecacie samochody terenowe do kwoty 30 tys .
Moje sugestie i wybor sklaniam narazie co do Nissan Patrol 2,8TD GR Y60 tyle ze wiele osob odradza z powodu kosztow utrzymania co sadzicie o nim byc moze cos polecicie sami .? :D pozdrawiam
basthian
Obserwowany

Auto: golf 3 vr6b

17 Paź 2011, 22:43

jak się obawiasz o koszty utrzymania odpuść sobie jakąkolwiek terenówkę
jeśli chcesz na szybko zestawienie kosztów to spalanie średnio 12-14 litrów ON a koszty serwisu takie jak plaskacza x2 czaem x3 :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Paź 2011, 12:49

Pomyśl raczej nad jakąś lekką terenówką bądź SUVem. Proponowałbym Toyotę RAV4 :)
Offro
Początkujący

19 Paź 2011, 10:50

Miałem Lade Nive z 2004 roku. Kupiłem ją w 2009 za 14000zł, ale niestety egzemplarz był mocno zaniedbany i wtopiłem w niego około 4tysiaków... Ogólnie auto przyzwoite, ale mam wrażenie że starsze wersje były solidniejsze. Blacha to jest porażka. Rdzewieje. Właściwości jezdne supcio, ale przed kupnem trzeba sprawdzic skrzynię biegów, bo w mojej nivie się posypała.
wloczykij
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

21 Paź 2011, 17:24

obecnie i tak jezdze golfem 3 2.8 w benzynie to i tak koszty paliwa i utzymania nie sa male wiec czy terenowke czy obecny samochod nie robi roznicy zbytnio :)
basthian
Obserwowany

Auto: golf 3 vr6b

21 Paź 2011, 20:28

Ile kosztują opony do golfa? Bo opony do terenówki to od 2 tysi w górę. Wymiana oleju to ok 10l do mostów, skrzyni biegów i reduktora i ze 4-5l do silnika przy najmniej dwa razy w roku. Spalanie od 10l w górę a w terenie to dwa razy więcej. Części są zwykle droższe niż w osobówkach co prawda są też bardziej wytrzymałe ale używane w cięższych warunkach. No i mechanicy często nie ogarniają tych samochodów a ci co ogarniają to nieźle sobie liczą za swoją robotę.
Ogólnie nie ma co przyrównywać plaskaczy do terenówek to dwa inne światy :wink:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...