AUTO UŻYWANE DO 45 000.

31 Paź 2015, 14:38

Witam :) !

Jak w temacie; poszukujemy z narzeczoną auta używanego do 45 000.

Wstępnie celujemy w benzyniaka, ale jesteśmy otwarci na Diesla.

Koniecznie czterodrzwiowe, nie kombi, ale w rachubę wchodzą też SUVY, choć te o mniej terenowej / bardziej elastycznej charakterystyce.

Auto ma nie tylko jeździć, ale też "wyglądać" (wiemy, że to spore wymagania, ale myślę, że można je pogodzić :) ) ...

Zaznaczam, że jesteśmy laikami; zrobiliśmy wstępny rekonesans (poniżej) z aut, które nas interesują; jesteśmy też otwarci na propozycje, których w naszej liście nie znajdziecie:

"WIĘKSZE"

- CHEVROLET CAPTIVA

- CHEVROLET INFINITI (FX)

- NISSAN QUASQAI

- TOYOTA RAV4

- SUZUKI GRAND VITARA

- MITSUBISHI OUTLANDER

- FORD KUGA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"MNIEJSZE"

- OPEL INSIGNIA

- OPEL ASTRA (SERIA IV i V i J ; EDYCJE: / COSMO / DYNAMIC / ENERGY < HATCHBACK / COUPE / SEDAN > )

- CHEVROLET CRUZE

- HYUNDAI ELANTRA

- FORD MONDEO

- VOLVO S60

- VOLVO S80

- VOLVO V40

- ALFA ROMEO GIULIETTA

- MAZDA 6

- CITROEN C4 (nowsze wersje)

- KIA CEED

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z góry dziękujemy za wszelkie wieści / sugestie / pomoc.

Jeśli nawet jest ktoś w stanie doradzić "czego nie brać" na pewno - to i tak bardzo wiele :) ...

Pozdrawiamy :) !
KirkKnut
Nowicjusz

Auto: Nie mam

31 Paź 2015, 14:40

Zla segregacja :D Kuga jest na plycie Focusa, czyli Mondeo jest wieksze :ok:
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

31 Paź 2015, 14:41

Dziękuje za poprawienie; pisałem, że jestem laikiem; właśnie wyszło to "na papierze" :) ...
KirkKnut
Nowicjusz

31 Paź 2015, 14:52

Infiniti ma tyle wspólnego z Chevroletem co słoń ze zwierzęciem domowym :wink: Infiniti to luksusowy Nissan, coś jak Lexus dla Toyoty.
KirkKnut napisał(a):OPEL ASTRA (SERIA IV i V i J
nie rozumiem tego zapisu :o Astra IV czyli J. Na V to musisz trochę poczekać no i dozbierać kasy :naughty:

Generalnie ciężko coś doradzić, bo w jednym temacie spotykają się kompakty (do tego z różnymi nadwoziami - astra) z autami klasy średniej i suvami. Napis z roczne przebiegi jakie będziecie robić, jakieś bardziej sprecyzowane wymagania od "4 drzwiowe o elastyczne charakterystyce"

P.S zasadniczo nie ma Astry coupe, a już z całą pewnością nie jest ona 4 drzwiowa :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

31 Paź 2015, 14:54

Jak cykl jazdy? Czy beda podrozowac 2 osoby czy wiecej? Bagaznik?
Moc silnika? Ogolnie napisz wiecej szczegółów.
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Rok produkcji: 2008

31 Paź 2015, 14:57

Racja, dziękuje za poprawienie.

Rzeczywiście Astra "V" jest poza zasięgiem; IV i J rozbiłem "na dwa" przez opisy na OTOMOTO - po prostu się w tym pogubiłem ;) (z Astrą "COUPE" też) ...

Rocznie zamierzamy robić około 25 000 - 40 000 km maks.

Z elastyczną charakterystyką chodziło o to, żeby nie był to palący jak smok typowy "dżip" ;) ...
KirkKnut
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...

31 Paź 2015, 15:14

Jeśli chodzi o ilość osób to "2+".

Bagażnik nie musi być super pojemny, ale "w sam raz" (trzy walizki, plecak, itp.) ..

Co do mocy silnika, to zupełnie się nie znam - jestem otwarty na propozycje; spalanie do 9-10 litrów maks.

Auto będzie wykorzystywane w mieście i na dłuższe podróże.
KirkKnut
Nowicjusz

01 Lis 2015, 12:21

Z tej listy najmniej problemów będzie z Mondeo MK4 a i komfort jazdy też nie jest zły
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Rok produkcji: 2014