Witam , szukam godnego polecenia samochodu do ok 40tyś . Przeglądam ciągle ogłoszenia ale nie mogę zdecydować się na konkretny model . Na pewno będzie to benzyna do pracy mam ok 6km więc diesel odpada . W weekendy chętnie jeżdżę na jakieś wycieczki ok 200-300km i potrzebuje takiego auta , którym mógłbym bez problemu pojechac na wakacje np 1000km . Mieszkam na samym południu Polski zimy są dosyć surowe, teraz bardzo dużo śniegu , więc raczej tył napęd tez odpada, bo będzie problem by wyjechać pod górę . Więc przód napęd i ostatnio coraz bardziej zastanawiam się nad kupnem czegoś z napędem
4x4 . Byłoby to przydatne podczas zimy w moim przypadku . Z aktualnym samochodem mam ciągłe problemy więc szukam czegos jak najbardziej bezawaryjnego bo chce mieć święty spokój . Zależy mi też aby to auto było dosyć ''świeżę'' jak najnowsze rocznikowo i wyglądało elegancko , żeby było ładne . Kompletnie nie mam pojęcia jaki segment wybrać prosiłbym bardzo o jakieś fajne propozycję . Znam się na motoryzacja jeżdżę też na motocyklach . A co do preferencji Może być sedan/suv/hatchback/kombi/coupe . Może być tańsze jak i droższe jak macie jakiś pomysł co byłoby idealnie dawać bo musze cos znalezsc do wiosny/lato 2019 . Więc napiszę o czym myślałem i może ktoś napisze co myśli o tym ( silnik itd ) . Dzięki i pozdrawiam was serdecznie . !!
*Audi a4 b8 ( 1.8 , 2.0 tfsi , ale raczej to nie bedzie tanie w utrzylamaniu )
*vw Jetta ( 2014-2015 ) silnik 2.0 benzyna
* Hyundai i40 lub elantra ( silnik 1.6 benzyna lub wiekszy )
* mazda 3 sedan ( 2015 ale tu raczej trzeba by bylo dolozyc , a podoba mi się , szwagier ma audi a3 sedan i jest dosc podobna )
*Focus mk3 przed albo po lift ( silnik 2.0 benz , albo 1.6ecob lub zwykly ale z jednej strony wolalbym ecoboost tylko niewiem jakie opnie o nim )
*mitsubishi lancer IX rok ok 2012 ( silnik 1.8 benz ale podobno słaby i duzo pali , ale podoba mi sie bardzo )
* Honda civic 8 , podobno super auto 1.8 miałem je kupić nawet
* hyundai i 30 , kia ceed
A z suvow nad ktorymi coraz mocniej sie zastanwiam to :
* Dacia duster nawet nze ową 1.6 benz i napęd e i
*subaru forester 2.0 benz
*Nissan quashqai z napedem i 2.0 benz
*hyundai i35 ale nie wiem jaki silnik
*Mitsubishi ASX tylko ciezko znalezsc z napędem i tam benz 1.6 jakos
*mitsubishi outlander ale chyba to za duze auto dla mnie i pewnie pali duzo
To chyba na tyle moze jeszcze taka nowsza subaru impreza 2.0 benz z 4x4 albo to XV . Wiem , że jestem mocno nie zdecydowany ale proszę o wyrozumienie i ciekawe propozycje . Pozdrawiam i czekam !