REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mateo199214 napisał(a):Chciałem na koniec tego lata kupić takie audi ale już nie znalazłem i nie wiem dlaczego,w cenie 3000zl już po negocjacjach to były straszne gruzy.
barol uwierz że normalne jeżdzące auta na zachodzie można kupić za 100-200 euro. Oczywiście nie są to auta w pełni sprawne, są to takie które nie przeszły kontroli technicznej ktora na zachodzie jest bardziej zaostrzona niz w PL, i takie auta idą za grosze bo co z nimi robić? Przy braku tanich zamienników ciężko doprowadzić auto do stanu żeby bez problemu przeszło badania, zobacz nawet teraz we Francji wchodzi przepis że opony nie mogą być starsze niż 5 lat..... możesz mieć full nowy bierznik a już Ci kontroli nie podbiją bo przepis jest przepis, także te kupione na zachodzie wcale nie muszą być totalnymi gruzami. Opłaty celne za taki samochód to jakieś 100-150 zł wiec stad dość niskie ceny. Nikt tych aut rozbitych nie wiezie i nie naprawia bo wtedy napewno by sie nie opłacało sprzedawać za 3 czy 4 tyś no chyba że ktoś sam to robi no to jeszcze jeszcze.Barol napisał(a):ile musieli za nią dać żeby jeszcze na tym zarobić? 500euro max..