Auto w gazie do 4 tysięcy

10 Kwi 2013, 13:38

Spoko,w maju może bede bo mam blisko :)

1.Całkiem dobrze wygląda jak na te lata tylko z progami niewiem czy nie trzeba będzie robić.
2.Początkująca rdza,tylna klapa krzywa,ja bym odpuścił.
3.No ten wygląda na zadbanego tylko troche niska cena mnie zastanawia.
4.Ja bym sie bał kupić Lanosa za mniej niż 3000zł,ogólnie nie patrz na przebieg a na stan,czasami te co mają więcej przejechane są w lepszym stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2013, 01:26

A takie Dajewo :D Nowy Sącz, choć coś mi się nie chce wierzyć ze tak mało przejechane, no i oczywiście na czarnych blachach (to jak to jest, nie trzeba zmieniać tablic na nowe?)
1) [link do Tablica wygasł]:
2) [link do Tablica wygasł]: - wygląda na strasznie wypicowanego,
3) [link do oferty na Allegro wygasł] - wersja uboga, ale przebieg mały, oraz wygląda przyzwoicie ;)
4) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - coś odstaje klapa z tyłu, ale to może mi się wydaje, Wy jesteście expertami w swojej dziedzinie :D
eMrH
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Poszukiwane

11 Kwi 2013, 13:52

Niewiem jak jest teraz ale tablice musisz zmienić jak w dowodzie nie masz już miejsca na pieczątki z przeglądu.

1.Wygląda ładnie ale auto od handlarza więc uważaj.
2.Który jest do sprzedania? Bo jeśli srebrny to drzwi kierowcy mają inny odcień lakieru. Bordowy ładny ale fakt troche podpicowany.
3.Wygląda na zadbanego ale w ten przebieg bym nie wierzył,wystarczy spojrzeć na mieszek zmiany biegów.
4.No fakt klapa troche odstaje i ten przebieg to miał kiedyś.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

12 Kwi 2013, 19:54

Takie nowe wyhaczyłem :)

1) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - troche za mały przebieg mi się wydaje :D
2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - widzę że doinwestowany
3) [link do oferty na Allegro wygasł]
4) [link do oferty na Allegro wygasł] - wypociwany, coś zajeżdza handlarzem
5) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

może na tyle :D samochody fajne, może wreszcie wybierze się jakiś :P
eMrH
Początkujący

12 Kwi 2013, 20:15

Do 4 tyś zł,zdecydowanie Brava lub powyższe Lanosy,któryś z tych modeli. Masz niemal pewność,że z silnikiem nic złego nie będzie się działo,plus szeroki wybór do dyspozycji z bogatszym wyposażeniem. Tanio i ekonomicznie.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Skrzynia biegów: Manualna

12 Kwi 2013, 21:41

Witam, czy mógłbyś coś więcej powiedzieć nad silnikiem, hamulcach sprzęgle Fiata Brava, jak jest z korozją nadwozia, jakie silniki wybierać, co jest awaryjnego. Nie patrze by było bardzo ładne tylko dobrze utrzymane. Samochód jest do transportu z punktu A do punktu B, jest to przedmiot który ułatwia życie człowiekowi, jak zawsze o samochód trzeba dbać, liczyć się z kosztami eksploatacji na czas :)

Jak na razie oglądam się nad Lanosem, nie docenione samochody :)
Może wyślesz jakieś konkretne modele, które byś mógł polecić, oczywiście w gazie :)

Pozdrawiam

Oglądając, znalazłem taką propozycje Brava w mojej okolicy, czy to lepsze niż Lanos ? :D
1) [link do oferty na Allegro wygasł] - w ten przebieg raczej nie wierze, no i gdzie tu jest radio :D (sarkazm)
2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - jak na ten rocznik, to nie wierze w ten przebieg
eMrH
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Hyundai Santa Fe IV
    Hyundai pokazał na targach w Genewie kolejną generację Santa Fe. Paleta silników ma obejmować diesla 2.0 CRDi o mocach 150KM i 182KM, diesla 2.2 CRDi 197KM i benzyniaka 2.4 185KM. źródło: carscoops.com W moim ...

14 Kwi 2013, 23:52

Cena trochę niska, rocznikowo też już stary, 20lat, cena też nie przemawia, puknięty lewy przód, takie wgniecenie :)

[link do Tablica wygasł]:
eMrH
Początkujący

15 Kwi 2013, 13:40

zobacz tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wiem że od młodego gniewnego ale ładnie zrobiony i silnik najlepszy pod lpg lub ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2013, 17:20

Dziękuje za propozycje :) Znalazłem blisko swojej miejscowości taki okaz z 95, wszystkie szyby oryginalne. Samochód oglądałem zewnątrz więc nie wiem jak silnik, ale ładny dobrze zadbany Lanos, przejechane 60 tys. km. brak elektrycznych szyb, co nie jest dla mnie potrzebne :)
Jak myślicie ile takie coś może stać, ile byście dali w dobrym stanie blacharka, progi nie pognite, tylne nadkole trochę bierze rdza, ale nie wystaje poza koło.
No i oczywiście sedan, wolałbym hatchback, no ale nic, też się będzie jeździło :)

Jeśli możecie to proszę o propozycje samochodów Lanosów, blisko świętokrzyskiego :)
Z góry dziękuję, może wreszcie na wakacje coś się kupi, jakiegoś ładnego Lanosa, oczywiście się pochwale :)

PS. Barol - jak przyjedziesz do Krakowa, to się wybierze Lanosa, wszystkie wyoglądamy :D będzie piwko za współprace :D

Pozdrawiam
eMrH
Początkujący

15 Kwi 2013, 18:28

Lanos z 95roku? Napewno nie,one wychodziły od 97.
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2013, 18:33

No to nie wiem, na każdej szybie były ...5, to nie wiem :D może 2005 :D
Mam jeszcze takie pytanie odnośnie kierownic, czy w każdym Lanosie były takie same kierownice, bo niektóre się różnią, to znaczy że są wymieniane, czy jak? :D

Takie zazwyczaj widze kierownice: http://img01-otomoto.sogastatic.pl/C28724449_10.jpg
Takie inne są: http://img04-otomoto.sogastatic.pl/C28742786_3.jpg

To co to znaczy, że wymieniona? :)
eMrH
Początkujący

15 Kwi 2013, 18:39

Pierwsza kierownica jest bez poduszki,druga z poduszką,taka różnica :)
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2013, 18:41

Fakt, można się domyśleć :) Jeśli chodzi o Lanosa, którego widziałem to na każdej szybie miał datę produkcji jako ..5, czy to był rocznik 1997r. ? :) Samochodzik w ładnym stanie, no tylko sedan, do garażu mi się nie zmieści :D Takie małe blaszaki robili :D
eMrH
Początkujący

15 Kwi 2013, 18:50

A może taka Astra [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

15 Kwi 2013, 19:12

Dziękuje za pomoc w doborze auta :) Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi :)

Odnosząc sie do tematu, to jednak nie chciałbym niemieckiego zdechlaka, zajeżdzonego z przekręconym licznikiem, ta Astra ma pewnie z 400 tysięcy i silnik do remontu niebawem :)
Szukając samochodu jednak będę się kierował ku Lanosowi w gazie Hatchback. Jak myślicie, czy na oponach 15" dobrze się będzie jeździło ? :)

Opony: [link do Tablica wygasł] - nie wiem czy tanie, czy drogie, jak oceniacie :) Nowe w Biedroce kosztują 140zł, była kiedyś promocja na zimówki 14"
eMrH
Początkujący