Auto w gazie do 4 tysięcy

05 Kwi 2013, 21:54

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, jakie byście mi polecili auto do 4 tysięcy? :)
Myślałem nad:
- Lanos 1.5 8v LPG
- FIAT Seicento 900 LPG
- Astra F

Może jakieś wasze propozycje z linkami do aukcji w województwie świętokrzystkim :)
Jak na razie tylko na ten model patrzyłem, tanie części, 8V dobrze toleruje GAZ, rozglądalem sie też nad Seicento, ale jak dla mnie to trochę malutki samochodzik :)
Proszę o opinie oraz pomoc :)
eMrH
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Poszukiwane

05 Kwi 2013, 22:01

Ja bym bral Lanosa z tych trzech. Namiastka ocynku, tanie czesci, gaz znosi w miare dobrze no i moze sie podobac :P Astra tez jest spoko, ale dobrze jest kupis od kogos kto wiadomo ze dbal o blache. Tylko w Latynosie wolalbym silnik 16-zaworowy
Damian106
Początkujący

Prawo jazdy: 15 11 2006
Auto: Mitsubishi Colt

05 Kwi 2013, 22:13

Jeśli chodzi o silnik, to nie będe sie zarzekał że tylko 8v musi byc, bo jak się trafi fajny, dobrze utrzymany 16V, to tez można sie skusić :) o Lanosie się już dużo dowiedziałem, teraz tylko trzeba poszukac dobrego modelu dla mnie, bo jak widzę, to trzymają cenę, choć większość to handlarze :)
Wypatrzyłem takie:
1) [link do Tablica wygasł]:
2) [link do Tablica wygasł]:
3) [link do Tablica wygasł]:
eMrH
Początkujący

06 Kwi 2013, 06:31

1.Podpicowany na handel i wogóle co on woził w bagażniku? Bo troche zaniedbany jest.
2.Jak progi są do zrobienia to znaczy że ktoś mało dbał o auto.
3.Bity przód,progi wymieniane i 1.6 lubi mieć problemy z uszczelką pod głowicą.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Kwi 2013, 00:51

Co myślicie o tym modelu Lanosa, z Krakowa :)
[link do Tablica wygasł]:
2) [link do Tablica wygasł]: - Oświęcim, uboga wersja, a taka cena, jak myślicie? :)

Trochę zastanawia mnie kierownica oraz pokrowiec zmiany biegów, pewnie już zajeżdzone, to wymienione :P
eMrH
Początkujący

07 Kwi 2013, 01:54

Oglądając ogłoszenia napotkałem na Poloneza, jak myślicie, czy jest warto kupować taką maszynę, do jazdy na codzień, ok. 50km/ dziennie :)

Pozdrawiam
eMrH
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mini chłodziarka samochodowa – 1982 rok
    Każdy, kto miał okazję jeździć Toyotą Land Cruiser J200, zauważył, że w schowku ukrytym w podłokietniku między przednimi siedzeniami znajduje się chłodziarka na napoje. Urządzenie to doskonale spełnia swoją funkcję w trasie, ...

07 Kwi 2013, 08:45

Bialy Lanos - nie podoba mi sie spasowanie drzwi z lewym błotnikiem (tak jakby drzwi troche odstawały).
Zielony wygląda ładnie,cena może spora ale jeśli jest w dobrym stanie to warto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

08 Kwi 2013, 01:41

Co myślicie o tej Astrze, czy warto na to patrzeć, jest blisko mnie, na co zwrócić uwagę? :)

Pozdrawiam
eMrH
Początkujący

08 Kwi 2013, 14:02

Poszukaj Bravy lub Bravo, Marea najlepiej z silnikiem 1.2. Silniki bezawaryjne i palą 6 litrów benzyny i koni mają wystarczająco, te modele miały ocynk.
IPman
Początkujący

Auto: Maserati 3200GT
Silnik: 3,2 368KM
Paliwo: Inne

08 Kwi 2013, 14:49

Ponad 5000wyświetleń i nikt nie wziął?
Barol
Awatar użytkownika

09 Kwi 2013, 00:19

Czy takie cacko warte zainteresowania? :) Ile wyceniacie? :)
[link do Gumtree wygasł]
[link do Gumtree wygasł] - gaz sekwencja, nawet ładna, jak oceniacie?

Jeśli chodzi o samochód to raczej bym celował w Lanosa, albo w Astre F, ale jak widzę, zbliżam się do oglądania Lanosów w gazie, hackback ;) co o Tym lanosie myślicie z Krakowie :) ile to może być warte :)
eMrH
Początkujący

09 Kwi 2013, 00:30

Może poszukaj glfa3 1.8 z lpg
emil900
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 06 2008
Auto: Audi A3 T4 merc190 Daihatsu
Silnik: 1.6 2.4td 2.0d 2.0

09 Kwi 2013, 00:53

No pewnie takie Golfy to mają już na liczniku z 400 tysięcy, a stoją u handlarza z 180 tysięcy, Niemcowi nie opłaca się jeździć samochodem tylko w niedziele, oni kupują samochody by robić km, Golf odpada.
Czekam na opinie oraz porównianie Lanosa z Megane :)

Dodaje jeszcze takie coś co znalazłem :)
3) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
eMrH
Początkujący

09 Kwi 2013, 15:53

Niebieski Lanos ma jakoś dziwnie obtarty przedni lewy błotnik i w dodatku jest troche duża szczelina między nim a maską. Pokrowce na fotele i na kierownice wskazują na to że mógł nim jeżdzić jakiś młody gniewny. Klapka od wlewu paliwa ma inny odcień więc możliwe że była odkręcana w celu dobrania koloru do któregos elementu (wiem jak to u nas było w Lanosie). Moim zdaniem odpuść.

Megane wygląda ok ale dlaczego nie ma zdjęc prawej strony auta i cena troche niska mi sie wydaje jak na ten rok.

Bordowy Lanos ma krzywo spasowaną tylną klape.
Barol
Awatar użytkownika

09 Kwi 2013, 22:12

Z góry dziękuje kolego za pomoc w opinii auta :) zapraszam do Krakowa, oczywiście jak kupie jakieś affto :)

1) [link do Tablica wygasł]:
2) [link do Gumtree wygasł] - zdjęcia zrobi, to trochę pognity, nie wiem czy w takie coś się pchać :)
3) [link do Gumtree wygasł]
4) [link do Gumtree wygasł] - 200 tysiaków stuknęło, opłaca się takie coś jeszcze brać, wolałbym coś wziąć z mniejszym przebiegiem, zrobić koło 50 tysięcy i dalej sprzedać :) tylko niezagazowany, to można wytargować na 2000zł i założyć gaz II generacji :) tylko nie wiem czy się opłaca inwestować :)

Chce raczej samochód do jazdy, żadnej ścigówki :D o swój sprzęt się zawsze dba, na zimę do garażu :)
eMrH
Początkujący