Auto w granicach 28-40tyś

01 Kwi 2024, 11:22

Hej . Rozglądam się już od 3 miesięcy za autem i nie wiem co wybrać jest tego dość dużo i nie mam pojęcia jaki silnik itd. Ogólnie jaka marka.
Cenowo szukam w granicy 28-40 ale najlepiej taki pułap na wysokości 35tys , zawsze 5 tys mi zostanie na opłaty itd :)
Szukam auto w Dieslu , ale też aby był dość dynamiczny 130-170 km chociażby żeby miał.
Sedan lub kombi.

Ogólnie rozglądałem się za A6 C6 ale same silniki powyżej 2.7 i duże koszty rozrządów co słyszałem.
Wiec wole zapytać się osob które lepiej się znają:)
DAWID9898
Nowicjusz

01 Kwi 2024, 14:21

Napisz czemu zawsze jest tak samo. Marka premium, V6, diesel, marki której technicznie daleko do uberowego Priusa i maglowanie kosztów.

Jak oczekujesz fajności szukaj a6c6 3,0 TDI w Q.

Przygotuj sobie około 10k na serwis i ewentualne naprawy drugie tyle.

Masz fajną, stabilną jazdę, rozsądne spalanie, fajny komfort. Do tego ciesz się V6 w dieslu bo już nie ma takich aut.

Jak będzie rozrząd do roboty to zrobisz rozrząd, jak wtryskiwacze to zrobisz wtryskiwacze itd.a uwierz mi jest tego sporo i teź kosztuje więc to czego się boisz jest zwykłą serwisową częścią i wcale nie najdroższą.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

01 Kwi 2024, 16:48

Super dziękuję za odpowiedź. :)
1.W tej kwocie na spokojnie znajdę już fajny egzemplarz?
2. Bo na C7 bym musiał z 20tys dolzoyc?
DAWID9898
Nowicjusz

01 Kwi 2024, 16:51

DAWID9898 napisał(a):1.W tej kwocie na spokojnie znajdę już fajny egzemplarz?

Sądzę że spokojnie. Nie szukaj najtańszych ofert a jak mają być najtańsze to z jakiegoś powodu a nie od dawna zarejestrowany w Pl, serwisowany i najtańszy. Jak się trafi coś z małym nalotem i drożej to też bym się nie zastanawiał.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Policja w Londynie stawia na samochody zasilane wodorem
    Historia walki londyńczyków ze smogiem i zanieczyszczeniami powietrza sięga lat 50. ubiegłego wieku. Zaczęło się od ustawy o czystym powietrzu, a w latach 90. zakazano w mieście palić węglem. Dzisiaj poczyniono kolejny ...