REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kao napisał(a):Oczywiście u Ciebie Szybki dobre to tylko japońskie. Reszta jest beee daj mi jakiegoś innego dieselka który by osiagami, elastyka i kultura pracy pobił 3.0D jakby były takie złe to by nie klepały przebiegów 500+ a ze przy naprawach jest drogo to każdy wie i ja tez tego nie kryje przecież.
Kao napisał(a):. A Ty gadasz całkiem ogolnikowo tak jakby e46 i f10 były te same silniki. Wiecznie ta sama historia x3 i zajechane e60 twojego kolegi co wsadził 10k. Żadnych nowości.
Junak777 napisał(a):Panowie miałem okazję przejechać się Citroenem C5 III auto wizualnie super niestety jeździło się trochę jak "pontonem" był na zwykłym zawiasie. Zastanawia mnie czy każda C5tka tak jeździ czy ta co jeździłem była jakaś nie "halo" czy to auto w tej kwocie również jesy warte zainteresowania ? Mniej lub bardziej jak BMW X5 ?
Niestety tu musisz przewertować szczegóły... bo tak jak Ci pisałem wcześniej jeżeli trafisz takie zestawienie jak kolega w x3 czyli on miał 3,0d z skrzynią automatyczną GM to może być lipa (bardzo słaby konwerter), zwróć uwagę koło pasowe, szczelny kolektor wydechowy/ssący (patrz czy jest oem), chłodnica egr i zwróć uwagę na króćce, turbo jak z vtg to troszku drożej, ICek potrafi się rozszczelnić, patrz na półośki bo niby takie nic ale może szarpnąć, do tego sprawdzenie zawiasu (zawias oem albo lemforder) patrz jak otwierają się szyby bo też parę stówek poleci...Junak777 napisał(a):Ostatnie pytanie takie czy skrzynie manualne w X5 dobrze spisują się z silnikiem 3.0d oraz czy jest mocniejszy 3.0d jest jakiś nowszy od tego 180km ? Wiem że te nowsze diesle 2.0 w BMW były wadliwe, jak to sie ma odnośnie 3.0 ? Rocznik chyba tutaj jedynie odgrywa rolę na papierku bo trzeba będzie brac to co w lepszym stanie bedzie