Auto warte uwagi?

29 Lis 2009, 23:24

Witam
Zastanawiam się nad kupieniem terenówki. Niestety moje fundusze są dość ograniczone do 20tys zł. Przejrzałem trochę ofert i trafiłem na Range Rover'a II diesel 2.4. Chciałbym się dowiedzieć czy to auto jest warte swojej ceny i jak tam z niezawodnością. Zaznaczam, że nie chodzi mi o auto do jazdy w ciężkim terenie, tylko żeby móc od czasu do czasu pojechać w plener. Czytałem że silnik jest projektu BMW, więc raczej niezawodny. Naturalnie mogę się mylić bo opieram swoją wiedzę na Internecie i własnych domysłach. Dzięki za pomoc :wink:
Bogdano
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

29 Lis 2009, 23:40

RR 2.5 TDS to dobra konstrukcja.Niestety musisz się liczyć z pewnymi kosztami.Po pierwsze zapomnij o ASO ,gdyz ceny częsci podejrzewam nie nalężą do niskich :wink:
Silnik podobno nie jest usterkowy.Zawiesznie pneumatyczne więc jakby cos sie popsuło to wydatki będą spore.Autko dośc sporo waży (ponad 2 tony) więc nie jest dynamiczne, ale nie o to tu chodzi.Spalanie jak na masę na dobrym poziomie.Myśle ,że do 20-25 tys nie znajdziesz lepszego suva.Wyposażenie kompletne ,dużo egzemplarzy ze skórzaną tapicerką itp.
Tak więc jeśli zamierzasz kupić ten jakże piękny wóz :wink: nie zapominaj o ewentualnych wydatkach.Wg. mnie 2.5 tds będzie dobrym wyborem ,gdyż silniki benzynowe 4.0 4.6 litra są cholernie paliwożerne
Dresta
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

30 Lis 2009, 15:31

miałem okazje jeździł przez 2 miesiące najlepiej wyposażoną wersją forda explorera z 1998 r z silnikiem 4.0, wygodnie w wielkim tego słowa znaczeniu, dość dynamicznie i 'mało' ekonomicznie. jednak z moich doświadczeń mogę jak najbardziej polecić, auto te raczej nie nadaje się do ciężkiego terenu, ja jeżdżąc po bezdrożach i niekiedy ulicami czułem się jak na opancerzonej chmurce z doczepioną rakietą.. takie małe porównanie.
davess1

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi SQ5 TDI exclusive concept
    Audi SQ5 TDI, dzięki mocy 230 kW (313 KM), staje się najwytworniejszym modelem serii Q5 i równocześnie pierwszym w historii Audi modelem S z silnikiem diesla. Tę nową serię quattro GmbH cechuje nie tylko dynamika. ...